HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Lunaparklar....

13 Ağustos 2022 Cumartesi Saat: 09:21

Hafta içinde komşumuz Giresun'dan gelen bir kaza ve ölüm haberi Ordu'da derin acı ve üzüntü yarattı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan Komiser Yardımcısı 27 yaşındaki Sinem Gülşen Dilekçe eşi ile birlikte bindiği lunaparkta eğlence treni rayından çıkması sonucu yaşamını yitirdi.

Gencecik, hedefleri olan Kumrulu kızımız hayatının baharında ülkemizde güvenliği her zaman soru işareti olan lunapark oyuncaklarının kurbanı oldu.

Özellikle çocuklarımız ve gençlerin, her yaştaki insanımızın eğlenmek, stres atmak için zaman geçirdiği bu oyuncaklar görüntüsüyle bile yıllar öncesinin imalatı oldukları, yıpranmışlığı ve metal yorgunluğu her hallerinden belli oluyor.

Durum böyle iken Anadolu illerine, kasabalarına şehir merkezlerinin en gösterişli yerlerine kurulan bu oyun alanlarının güvenliği ciddi manada sorgulanma zamanı geldi.

Özellikle metal yorgunluğu fiziki görüntüsünden anlaşılan adeta ölüm tuzağı oyuncaklar tek tek ayıklanıp kullanım dışına bırakılmalı. 

Geriye dönüp baksanız ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan 10'larca lunapark kazası haberleri görürsünüz.

Denetimsizliğin ve ihmallerin sonucunda meydana gelen bu kazalarda genelde suçlu da bulunmaz. Suçlu sayılanlarda çalışanlar, işin tehlikesinin farkında olmayan sıradan elemanlar olur.

      *

Geçen yıl evlenen Sinem Gülşen Dilekçe en mutlu anında belkide kullanım ömrünü tamamlamış olduğu bilinen ama çalışmasına izin verilen bir oyuncakla yaşamdan koparıldı.

Giresun'da meydana gelen lunapark kazası dilerim son olur.

Polis kızımız hayatıyla lunapark kazalarının önüne geçecek son görevi ülke genelinde küçük büyük tüm lunaparkların denetim karar alınmasıyla  yapmış olsun...

Çok üzüldük.

Mekanı cennet olsun...


Bu haber toplam 1.496 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları