HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Haziran 2022 Cuma Saat: 06:36

PORTEKİZ VE BULGARİSTAN HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5 günlük programa Müdürlüğü temsilen iki yönetici ve bir öğretmen ve proje kapsamında kurulan "Perşembe Okul Ağı" içerisinden bir yönetici ve bir öğretmen olmak üzere toplam 5 katılımcı iştirak etti.
PORTEKİZ VE BULGARİSTAN  HAREKETLİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve T.C. Meb Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen Denetimde Yeni Yaklaşımlar: Çoklu Denetim Modeli adlı Erasmus+ Ka 201 projesinin 3. ve son eğitim faaliyeti, 30 Mayıs- 03 Haziran 2022 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, proje ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.

Bulgaristan'da Sofya Üniversitesi koordinasyonunda kurulan "Okul Ağı" üzerinden gerçekleştirilen Çoklu Denetim Modeli'nin akran değerlendirme, dış değerlendirme, öz değerlendirme, raporlama ve iyi örnek paylaşımı gibi yönleri Üniversitenin, Sofya Eğitim Müşavirliği'nin, Sofya Merkez Teftiş Kurulunun ve okulların bakış açılarından katılımcılara aktarıldı.

Faaliyet kapsamında Perşembe ilçemizde 10 okulla kurulan Perşembe Okul Ağı hakkında da diğer ortaklara bilgi verildi. Perşembe Okul Ağı adına katılım gösteren yönetici ve öğretmenimiz diğer ortaklara deneyimlerini aktardılar.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmekte olan Mesleki Eğitim Yenilik İçin İşbirliği Ka2 projesi olan Dijital Çağ: Web 3.0 ve Ötesi adlı projenin son eğitim faaliyeti Portekiz'in Viseu kentinde, Müdürlüğümüzden 4 Bilişim öğretmeni, Gazi Üniversitesi'nden 2 akademisyen, Çankaya Üniversitesi'nden 2 akademisyen, Altınordu TOBB MTAL'den 3 Meslek öğretmeni ve Yunanistan ve Portekiz'den toplam 5 katılımcı ile 23-27 Mayıs tarihileri arasında gerçekleştirildi.

Katılımcılar konu başlığı "Mobil Uygulama Geliştirmeye Pedagojik Yaklaşım" olan eğitim faaliyetinde, meslek lisesi öğrencilerinin mobil uygulama geliştirmeyi öğrenmeleri için hazırlanan modül programını aşama aşama takip ederek test ettiler ve verilen dönütler üzerine gerekli değişiklikleri yaptılar.

Modül programının nasıl kullanılması gerektiği, modül programının uygulanmasında proje kapsamında oluşturulan mobil uygulama geliştirme kılavuzundan nasıl yararlanılacağı ve Viseu'da bulunan 2 meslek lisesinde bilişim dersleri ve yazılım geliştirme konularının nasıl ele alınacağı üzerine oturumlar içeren faaliyette son gün bir yönetim ve planlama toplantısı da gerçekleştirildi.         

 Eylül ayında yapılacak olan kapanış toplantısının detaylarının görüşüldüğü oturumda o zamana kadar yapılması gerekenler de planlandı.

nHABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler