HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Eylül 2021 Pazartesi

‘KUMRU İMAM HATİP BİLİM MÜZESİ’

Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni, Fosil Bilimcisi Mustafa Sarıkaya ve ekip arkadaşları tarafından oluşturulan “Fosil Bilim Müzesi” İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Evin tarafından açıldı.
‘KUMRU İMAM HATİP BİLİM MÜZESİ’

Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni, Fosil Bilimcisi Mustafa Sarıkaya ve ekip arkadaşları tarafından oluşturulan “Fosil Bilim Müzesi” İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Evin tarafından açıldı.

Kumru Anadolu İmam-Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Mustafa Sarıkaya’nın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 7 yıldan beri yaptığı fosil kazı çalışmalarında elde ettiği bulgulardan oluşuyor.Okul idaresinin desteği, öğretmen ve öğrencilerinin çabalarıyla bu çalışmalar Kumru Anadolu İmam Hatip lisesinde,çok kısa denilecek bir zaman diliminde bir “Fosil Bilim Müzesi”ne dönüştürülmüş.

Bilim Müzesinde milyonlarca yıl öncesinin fosillerini gözlemlemek hem öğrenciler için hem de hem de meraklıları için çok büyük bir öneme sahip bir arşiv. Bu arşivi Fosil Bilimcisi Coğrafya öğretmeni Mustafa Sarıkaya’nın çabalarıyla ilk defe Kumru ilçesinde bir okulda sergilendi.

Sergiyi gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Evin Yaptığı konuşmada, “Bu çalışmanın bilimsel anlamda bir farkındalık olduğunu düşünüyorum. Kumru Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Proje okulunun Bir Bilim Farkındalığı olur. Tübitak bilim fuarlarımız olacak ama farklı bakış açısı kazandırdık. Coğrafya öğretmenimiz Mustafa Sarıkaya’nın emeğine de teşekkür ediyorum.Okul Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ufuk kazandırma anlamında farklı bir yaklaşım oldu. Okulumuza da bir müze kazandırmış olduk,”dedi.

Coğrafya Öğretmeni Mustafa Sarıkaya ise yaptığı açıklamada,”Oluşturduğumuz Müze benim kişisel arşivim, artık Kumru İmam Hatip lisesininde arşivi. Üniversite yıllarımdan başlayan bir hayalin devamı ve canlı hali aslında.Yoğun bir şekilde 7 yıldır Türkiye’nin çeşitli yerlerinde fosil kazı çalışmaları yapıyorum.Fosil Bilimcisi olarak çalışmalar yapıyorum.MTA Trabzon Bölge Müdürlüğü ile de çalışmalar yapıyorum.Dün itibariyl bir karar aldık ve bir günde Okul Müdür Yardımcımız Eşrev Manav hocam ile beraber bir günde biz bu kişisel arşivimizi,okulumuza sıradışı bir bilim müzesine dönüştürebilir miyiz dedik ve  yoğun çalışma ve şu an Kumru Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Türkiye’nin ilk 3D fosil müzesinin adımı atıldı.Bunu daha da geliştireceğiz. Asıl yapmak istediğimiz,öğrencilerimizin özellikle 9. Sınıftan başlatarak öğrencilerimizin bizim birlikte belirleyeceğimiz fosil kazı alanlarında bilimsel fosil çalışmaları yapmak ve bu bulduğumuz,öğrencilerimizin bulduğu fosillerin bir kısmını öğrencilerimize hediye etmek,sonrasında ise devamında bu müzeye envanter kazandırmak.Bizde burayı doldurup görevimizi burada sonlandırma hayalimiz vardır.Niyetimiz bu müzeyi kurduk devamını getirmek.Ordu’ya,Kumru’ya ve memleketimize hizmet edecek geleceğin bilim adamlarıda,bilim insanları da inşallah buradan çıkacak.

Bilime Dair Yıllardır Çalışma Yürüttüğüm, Fosilleri Öğrencilerimizle Buluşturuyoruz. Hamd olsun..

Okulum Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesine Teşekkür Ediyorum .. (Bu Çalışma Ekip işi) 

Uzun yıllar Süren Bir Çalışmayı, 

Bir Günde Türkiye'nin İlk Engelsiz Müzesine Dönüştüren Bir Ekibe Sahip olduğu için,

Başta Okul Müdürüm Sayın Yakup Gök,

Müdür Baş yardımcımız Özcan Kasımoğlu,

Müdür yardımcımız Burhan Takır,

Müdür Yardımcımız Mehmet AL,

Ve önemlisi bir güne tüm bu hazırlıkları yetiştiren, gece boyu mesai harcayan fedakar Meslektaşım, Vazgeçmeyen, Vizyon Sahibi Müdür Yardımcımız Eşref Manav’a şahsım ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum..

"Çalışmalarımız öğrencilerimizin kazı alanlarında “ buldum öğretmenim” çığlıkları, sevinç ve heyecanları ile devam edecek,”dedi.




Anahtar Kelimeler : ‘KUMRU, İMAM, HATİP, BİLİM, MÜZESİ’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler