HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2022 Salı Saat: 01:43

‘’KEPÇEYLE ALMAYA BAŞLADILAR’’

Yeni yılın ilk günü doğalgazdan elektrik ve akaryakıta tüm ürünlerde yapılan zamlar ve TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına Deva Partisi'nden sert eleştiriler geldi.
‘’KEPÇEYLE ALMAYA BAŞLADILAR’’

Yeni yılın ilk günü doğalgazdan elektrik ve akaryakıta tüm ürünlerde yapılan zamlar ve TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına Deva Partisi'nden sert eleştiriler geldi. Genel başkan Ali Babacan'ın "iktidar artık hiç bir şey vermiyor kepçeyle alıyor" açıklamasının ardından Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay da  tepkisini "bu yük kimin sırtında?" sorusuyla verdi. 

Öktenay basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, "artık günleri sayılı olduğu her icraatından belli olan iktidarı Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) makyajlı enflasyon rakamlarının da kurtaramayacağı ortaya çıktı. Ekonomide yaşanan son gelişmelerden her ne kadar ülkemiz adına üzülüyor olsak da eminiz ki Türkiye'de bir dönem artık sona ermektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulamaya girdiği tarihten bu yana elektrikte mesken tarifesi yüzde 262 arttı. Tarımsal sulamada artış yüzde 423'e ulaştı. Zamlar aynı zamanda toplumsal bir yoksullaşmanın göstergesi oldu. Evlerde kullanılan doğalgaz ve elektrik ateş pahası olunca vatandaşlar artık daha düşük kalitede kömür, atık plastik ve orman ürünleri yakar duruma geldi. Bu da sağlık ve çevre sorunu riskini daha da artıracaktır" dedi. 

Bu yük kimin sırtında

Açıklamalarında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan Aralık ayı enflasyon rakamlarını da değerlendiren Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay,  TÜİK verilerinin tutarsızlığına dikkat çekti . Öktenay, "sokaktaki enflasyon ve hayat pahalığına veya ENAG'ın enflasyon hesaplamalarına bakacak olursak açıklanan son rakamlar gerçeğin çok çok uzağında..Asgari ücretlinin maaşına yapılan artış daha vatandaşın cebine girmeden eridi. Enflasyona bağlı olarak memur ve emekliler ile işçi emeklileri için maaş artışlarının açıklanacağı günün öncesinde enerjiye yapılan yüksek zamları niye enflasyon rakamlarında görmüyoruz. Memur ve emekliler de daha maaş artışını görmeden ceplerindeki parayı eritmediler mi? Emekli ve çalışanın durumu böyle de esnaf çok mu farklı? Yani mutlu bir azınlık dışında  benzer sorunları toplumun tamamı yaşıyor. Peki bu olan bitende suç kimin ve yük kimin sırtında" diye sordu.




Anahtar Kelimeler : ‘’KEPÇEYLE, ALMAYA, BAŞLADILAR’’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler