MÜSİAD Ordu Şube Başkanı Güray Aksoy, şube üyeleri ve Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’dan oluşan heyet, Özbekistan’da bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştirdi. Temaslarda, Ordu iş dünyasının uluslararası pazarlara açılması, yeni yatırım alanlarının keşfedilmesi ve Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı.
ÖZBEKİSTAN’IN YATIRIM İMKÂNLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Ziyaret programı kapsamında Özbekistan Ticaret Ataşesi Süavi Önal ile bir araya gelen heyete, ülkenin yatırım ve ticaret ortamı hakkında kapsamlı bilgi verildi.
Görüşmede Özbekistan’daki vergi oranları, finansmana erişim imkânları, yatırım teşvikleri ve yatırımcılara sunulan avantajlar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Ülkedeki ticari fırsatlar ele alınırken Ordu’daki işletmelerin Özbekistan pazarında nasıl yer alabileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.
Firmaların Özbekistan pazarına giriş süreçlerinde dikkat etmesi gereken konuların da gündeme geldiği görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fırsatlar değerlendirildi.
TARIM SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİ GÜNDEMDE
MÜSİAD Ordu heyeti, Özbekistan Tarım Müşaviri Burhan Demirok’u da ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmede Özbekistan’ın tarım sektörü, tarıma dayalı yatırımlar, üretim kapasitesi ve ticaret imkânları ele alındı. Ordu’daki firmaların tarım alanında değerlendirebileceği iş birliği fırsatları üzerinde duruldu.
Görüşmenin, iki ülke arasında tarım ve tarıma dayalı ticaret alanlarında geliştirilebilecek ilişkiler açısından önem taşıdığı belirtildi.
MÜSİAD ORDU VE MÜSİAD ÖZBEKİSTAN ARASINDA İŞ BİRLİĞİ
Heyetin temasları kapsamında MÜSİAD Özbekistan Başkanı Serdar Kelebek ile de görüşme gerçekleştirildi.
Toplantıda iki şube arasında geliştirilebilecek ortak projeler, üyeler arasındaki ticari bağlantıların güçlendirilmesi ve karşılıklı iş görüşmelerinin artırılması konuları masaya yatırıldı.
Yatırım fırsatlarının üyelerle paylaşılması ve iki ülkenin iş insanlarını bir araya getirecek çalışmaların yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. İki şube arasında kurulacak iş birliklerinin, önümüzdeki dönemde Ordu ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sunabileceği ifade edildi.
GÜRAY AKSOY: ULUSLARARASI TEMASLARIMIZ SÜRECEK
MÜSİAD Ordu Şube Başkanı Güray Aksoy, Özbekistan’da gerçekleştirilen temasların Ordu iş dünyasının uluslararası pazarlara açılması ve yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.
Ziyaretlerin, MÜSİAD üyelerinin farklı ülkelerdeki ticari imkânlar hakkında bilgi edinmesine ve yeni iş bağlantıları kurmasına katkı sağladığı vurgulandı.
MÜSİAD Ordu heyetinin Özbekistan programında ticaret, yatırım, tarım, finans ve karşılıklı iş birliği alanlarında yapılan görüşmelerin, ilerleyen süreçte yeni projelere zemin hazırlaması hedefleniyor.
MÜSİAD Ordu’nun uluslararası temaslarını sürdürerek üyelerinin yeni pazarlara erişimini desteklemeye ve iş dünyasına yönelik iş birliği çalışmalarını geliştirmeye devam edeceği bildirildi.
