Erdoğan: "Taksim miting yeri değildir"

"Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği Temasıyla 13’üncü Çalışma Meclisi Yemeği’nde konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eden Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Yarın ülkemizle birlikte dünyada kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Tüm işçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 1 Mayıs tarihi yıllarca sokak olaylarının sembolü olarak görüldü. 1977 senesinde yaşanan faciadan dolayı her 1 Mayıs kaosun olduğu gün olarak algılandı. 2009 yılından itibaren resmi tatil ilan ederek buna son verdik.”

“32 yıl sonra Taksim’i kutlamalara açan yine biz olduk”

Muhalefet ve marjinal yapılar tartışmalarla 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“32 yıl sonra Taksim’i kutlamalara açan yine biz olduk. Son günlerde muhalefet ve marjinal yapılar tartışmalarla 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim meydanının miting alanı olmadığı herkesin malumuyken bu tür dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim. Her iki yakada da miting alanı mevcut. Müsaade edilen alanların dışında yürüyüş düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet ediyorum. Çalışma hayatımıza dair kritik kararların arifesinde sizlerin görüşlerine başvurduk. Göreve geldiğimiz andan itibaren sürdürdüğümüz diyalogu aynı hassasiyetle devam ettiriyoruz.”

BHA


NÖBETÇİ ECZANELER

“Rekolte rakamları gerçekçi değil”

ALTINORDU BELEDİYESİ'NİN ACI KAYBI

Omurgası 19 platinle destekli sporcu Binnur

MHP’DEN ‘LİDER ÜLKE, ENGELSİZ TÜRKİYE’ PROGRAMI

ŞANLITÜRK’TEN KONUT SATIŞLARINDA KDV İNDİRİMİ TALEBİ

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜK DESTEK

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

AKKUŞ’TA YOLLARIN STANDARDI YÜKSELİYOR

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL MÜZİK ZİYAFETİ
Anasayfa