29 Temmuz 2026 Çarşamba
SON DAKİKA
  • DOLAR 46,66 ₺
  • EURO 53,18 ₺
  • STERLİN 61,85 ₺
  • G.ALTIN 6.005,93 ₺
  • BTC 2.719.735,00 ₺
  • BİST 14.121,83

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun CHP'den İstifa Etti

11
Yayınlama: 29 Temmuz 2026 Çarşamba 14:30 | Güncellendi: 29.07.2026 15:15
Ordu'nun Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, belediye meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı. Coşkun, siyasi çalışmalarını "Yeni Parti" çatısı altında sürdüreceklerini duyurdu.
Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun CHP'den İstifa Etti

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Coşkun, belediye meclis üyeleriyle birlikte yeni bir siyasi yolculuğa çıktıklarını belirterek, bugüne kadar CHP çatısı altında görev yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Coşkun açıklamasında, "Bugün, birlikte yol yürüdüğüm ve Gürgentepe'ye hizmet etme sorumluluğunu paylaştığım Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte, iktidar olma umudu ve coşkusuyla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Ülkemizin siyasi tarihinde bir kırılma noktası olarak nitelendirilebilecek bu dönemde, büyük bir hüzünle üyesi olmaktan onur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yeni dönemde siyasi çalışmalarını "Yeni Parti" bünyesinde sürdüreceklerini belirten Coşkun, kendilerine bugüne kadar destek veren partililere ve yol arkadaşlarına teşekkür ederek, tüm güçleriyle Gürgentepe'ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Cemil Coşkun'un istifasıyla birlikte, CHP'de yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Yeni Parti'ye katılan belediye meclis üyelerinin isimlerine ilişkin ise açıklama yapılmadı.