14 Ekim 2026 Çarşamba
SON DAKİKA
  • DOLAR 46,66 ₺ ▲
  • EURO 53,18 ₺ ▼
  • STERLİN 61,85 ₺ ▲
  • G.ALTIN 6.005,93 ₺ ▲
  • BTC 2.719.735,00 ₺ ▼
  • BİST 14.121,83 ▼

Anma Töreni Düzenleniyor  

Gündem 30
Yayınlama: 13 Ekim 2026 Salı 14:01 | Güncellendi: 14.10.2026 00:00
Ordu Tribün Gazetesi’nin 28 Eylül 2026 tarihli sayısında manşetten yayımladığı “Duatepe unutuldu: Yıllar sonra sessizliğe büründü” başlıklı haberin ardından, Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı harekete geçti. Vakıf, 18 Ekim 2026 Pazar günü Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Duatepe’de Ordulu şehitler ve tüm şehitler için anma töreni düzenleyecek.
Anma Töreni Düzenleniyor   

TRİBÜN’ÜN HABERİ SES GETİRDİ

Ordu Tribün Gazetesi’nin 28 Eylül 2026 tarihli sayısında manşetten yayımladığı “Duatepe unutuldu: Yıllar sonra sessizliğe büründü” başlıklı haber, karşılık buldu. Gazetemizin gündeme taşıdığı tarihî mirasın yeniden hatırlatılması çağrısının ardından Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı, Duatepe’de anma töreni düzenlemek için harekete geçti.

Vakıf tarafından yapılan duyuruda, 18 Ekim 2026 Pazar günü Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Duatepe’de Ordulu şehitler ve tüm şehitler için anma programı gerçekleştirileceği bildirildi.

Böylece Ordu Tribün Gazetesi’nin yıllardır gündemde tuttuğu Duatepe meselesi, yeni bir anma organizasyonuyla yeniden kamuoyunun dikkatine taşındı.

2005’TE UNUTULAN TARİHİ GERÇEK ORTAYA ÇIKARILDI

Ordu Tribün Gazetesi ve Boztepe Televizyonu’nun (BTV) öncülüğünde 2005 yılında gerçekleştirilen çalışmalar, Duatepe’de şehit düşen askerler arasında 23 Ordulunun bulunduğunu ortaya koyarak Türkiye genelinde farkındalık oluşturdu.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemli noktalarından biri olan Duatepe’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün komuta ettiği Millî Mücadele sürecinde şehit düşen 81 askerin 23’ünün Ordulu olduğu bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Bu çalışma, uzun yıllar yeterince gündeme gelmeyen bir tarihî gerçeğin yeniden hatırlanmasını sağladı.

1000’İ AŞKIN ORDULU DUATEPE’DE BULUŞTU

18 Eylül 2005 tarihinde Polatlı Duatepe’de gerçekleştirilen anma törenine Ordu’dan 1000’in üzerinde vatandaş katıldı. Ordulu şehitlerin hemşehrileri, yıllar sonra şehitlerin anıtında bir araya gelerek dualar etti ve onların hatırasını yaşattı.

Bu buluşma, yalnızca bir anma töreni değil, Millî Mücadele’de hayatını kaybeden Ordulu askerlerin unutulmaması için atılmış önemli bir adımdı. Duatepe’de gerçekleştirilen organizasyon, Ordu’nun tarihî değerlerine sahip çıkma iradesinin de dikkat çeken örneklerinden biri oldu.

YEDİ YIL BOYUNCA SÜREN VEFA GELENEĞİ

2005 yılında başlatılan anma etkinlikleri, yedi yıl boyunca aralıksız sürdürüldü. Duatepe’deki araştırma, hazırlık ve organizasyon çalışmalarında Atilla Şimşek, Uğur Gürsoy, Kamil Çebi, Y. Ziya Çol ve Burhan Tokçan önemli emek verdi.

Ordu Vakfı’nın katkıları ile hemşehrilerimiz Onur ve İhsan Çetinceviz kardeşlerin destekleri de etkinliklerin sürdürülmesinde rol oynadı.

Yıllar boyunca devam eden bu çalışmalar, Ordulu şehitlerin hatırasının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir sivil toplum girişimi olarak kayıtlara geçti.

18 EKİM’DE DUATEPE’DE YENİDEN ANMA TÖRENİ

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenecek anma töreni, 18 Ekim 2026 Pazar günü Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Duatepe’de gerçekleştirilecek.

Vakıf, vatanın bağımsızlığı uğruna hayatını kaybeden Ordulu şehitleri ve tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla anmak amacıyla düzenlenecek programa Ordulu hemşehrilerini davet etti.

Anma programına katılmak isteyenler için hareket saati ve adresi de açıklandı.

  • Hareket tarihi: 18 Ekim 2026 Pazar
  • Hareket saati: 10.30
  • Hareket yeri: Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı hizmet binası önü
  • Adres: Tınaztepe Mahallesi, Bağlar Caddesi, Ordu Apt. 6/1, Çankaya / Ankara

DUATEPE, SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN ÖNEMLİ NOKTALARINDAN BİRİ

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Duatepe, Sakarya Meydan Muharebesi sırasında Türk ordusunun elde ettiği önemli başarılardan biriyle öne çıkıyor. 10 Eylül 1921’de başlayan Duatepe Taarruzu sonucunda tepe Türk ordusunun kontrolüne geçti.

Bu başarı, Sakarya Meydan Muharebesi’nin seyrinde önemli bir aşama olarak kabul ediliyor. Duatepe, bugün de Millî Mücadele’nin hatırlanması ve şehitlerin anılması bakımından tarihî önemini koruyor.

BİR MANŞET, YENİDEN HAREKETE GEÇEN BİR VEFA GELENEĞİ

Ordu Tribün Gazetesi’nin 28 Eylül tarihli manşetiyle gündeme getirdiği Duatepe meselesinin ardından anma töreni düzenlenecek olması, tarihî hafızanın korunmasında yerel basının rolünü bir kez daha ortaya koydu.

2005 yılında başlatılan çalışmalarla binlerce kişinin dikkatini çeken Duatepe’deki anma geleneği, yıllar içinde kesintiye uğrasa da yeniden canlandırılıyor. Gazetemizin yaptığı haberin ardından vakfın harekete geçmesi, Ordulu şehitlerin hatırasının yaşatılması yönünde yeni bir adım oldu.

Şimdi gözler 18 Ekim’de Polatlı Duatepe’de yapılacak anma töreninde. Yıllar önce 1000’i aşkın Ordulunun katılımıyla gerçekleştirilen buluşmanın ardından, bu kez de Ordulu şehitleri ve tüm şehitleri anmak üzere hemşehrilerin bir araya gelmesi bekleniyor.