Altınordu Belediyesi, yayaların güvenli ve konforlu ulaşım sağlayabilmesi için kent genelinde kaldırım çalışmalarına hız verdi. Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni kaldırımlar inşa edilirken, kullanım ömrünü tamamlayan ve yaya ulaşımında sorun oluşturan kaldırımlar da yenileniyor.
27 KİLOMETRELİK YENİ KALDIRIM YAPILACAK
Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen kapsamlı kaldırım ihalesiyle kent merkezine toplam 55 bin metrekare büyüklüğünde, 27 kilometre uzunluğunda yeni kaldırım kazandırılması hedefleniyor.
Çalışmalar kapsamında ekipler, Şahincili Mahallesi’nde yeni kaldırım imalatını sürdürüyor.
4 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA TAMAMLANDI
Bu yıl başlatılan kaldırım çalışmaları kapsamında Akyazı, Güzelyalı, Şahincili ve Yeni Mahalle’de yaklaşık 4 kilometrelik kaldırım imalatı tamamlandı.
Tamamlanan çalışmalarla birlikte Altınordu kent merkezine 7 bin 100 metrekare yeni kaldırım kazandırıldı.
BAŞKAN TEPE: “YAYA ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada güvenli ve erişilebilir yaya ulaşımının şehir yaşamının temel unsurlarından biri olduğunu belirtti.
Başkan Tepe, “Şehrin sokaklarını kullanan her hemşehrimizin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesi gerekiyor. Bu nedenle kaldırım çalışmalarını kentimizin önemli ihtiyaçlarından biri olarak görüyoruz. 27 kilometrelik kapsamlı çalışmayla Altınordu’muzda 55 bin metrekare yeni kaldırım inşa edeceğiz” dedi.
Yaya altyapısının güçlendirilmesiyle vatandaşların günlük yaşamının kolaylaştırılacağını ifade eden Tepe, “İnsanlarımızın işe, okula, çarşıya, parka ve hayatın içindeki her noktaya daha güvenli ulaşabilmesi için kentimizin yaya altyapısını güçlendiriyoruz. Bu yıl içerisinde yaklaşık 4 kilometrelik kaldırım çalışmasını tamamladık ve 7 bin 100 metrekare yeni kaldırımı kentimize kazandırdık. Çalışmalarımızı etap etap devam ettiriyoruz. İhtiyaç duyulan her noktaya ulaşarak vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak kalıcı çözümler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
