Ordu’da fındık hasadının ardından üreticilerin ürünlerini değerlendirebilmeleri için TMO’nun alım süreci başladı. Fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının azaltılması ve depolama ile finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlıklarını tamamlayan TMO, kent genelindeki 6 noktada kabuklu fındık alımı gerçekleştiriyor.
Üreticiler Sabahın Erken Saatlerinde TMO’ya Geldi
Fındığını TMO’ya teslim etmek isteyen üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren depoların yolunu tuttu. İlk günden yoğunluğun yaşandığı alım noktalarında üreticiler, ürünlerini TMO’nun belirlediği şartlar doğrultusunda teslim etmeye başladı.
Altınordu’daki TMO deposuna 570 kilogram fındık getiren üretici Derya Tulgar, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sezon da ürününü TMO’ya teslim ettiğini belirtti.
Tulgar, TMO’nun ödemeleri zamanında yapmasından memnun olduklarını ifade ederek, “Biz TMO’ya fındık verdiğimiz için memnunuz. Özellikle paramızı zamanında ödediği için gayet memnunuz. Burası devletin yeri. Üreticilere tavsiyemdir, TMO’ya fındıklarını getirsinler. Zarar etmezler, kâr ederler” dedi.
İlk gün olmasına rağmen çok sayıda üreticinin TMO’ya fındık getirdiğini belirten Tulgar, ilerleyen günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini söyledi.
“Alım Şartlarından Memnunuz”
Saraycık Mahallesi’ndeki bahçesinden topladığı 800 kilogram fındığı TMO’ya getiren üretici İbrahim Atasever de alım şartlarını olumlu bulduğunu belirtti.
Atasever, TMO yetkililerinin üreticilere gösterdiği ilgiden de memnun olduklarını ifade etti.
Öte yandan bazı üreticiler ise TMO tarafından açıklanan fındık fiyatını düşük bulduklarını dile getirerek, fiyatların üreticinin beklentilerini karşılamadığını söyledi.
TMO’nun Ordu’daki alımları, üreticilerin ürünlerini değerlendirme sürecinde önemli bir alternatif oluştururken, piyasadaki fındık fiyatlarının da önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
