Barış temalı çalışmalarıyla bilinen ve uluslararası platformlarda çeşitli ödüller aldığı ifade edilen yazar Akif Manaf, Gürcü Kültür Evi Derneği tarafından “Sanat ve Barış Ödülü”ne layık görüldü. Ödül, Dernek Başkanı Erdal Küçük tarafından düzenlenen törenle takdim edildi.
Törende konuşan Erdal Küçük, dünyada barışa duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını vurgulayarak, Manaf’ın çalışmalarının bu alanda önemli bir katkı sunduğunu ifade etti. Küçük ayrıca, ödül öncesinde “Barış Psikolojisi” başlıklı bir söyleşi düzenlendiğini ve programın katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti.
“Barış Psikolojisi” söyleşisi yoğun ilgi gördü
Ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen “Barış Psikolojisi” konulu söyleşide Akif Manaf, barışın bireysel düzeyde başlaması gerektiğini vurguladı. Manaf, “İnsan önce kendi içinde barışı inşa etmeli, ardından bunu topluma yansıtmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Bireyden küresele barış paradigması”
Manaf konuşmasında, dünya genelinde artan çatışmalara dikkat çekerek barış için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu savundu. Barışın bireysel bilinçten başlaması gerektiğini belirten yazar, “Her gün barışla başlamalı ve barışla bitmeliyiz” dedi.
Barış temalı projeler
Akif Manaf’ın “Barış Psikolojisi” adlı kitabının yanı sıra çeşitli barış odaklı projelere de öncülük ettiği ifade edildi. “Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü”, “Barış Sanatı Programı” ve “Dünya Değişim Günü” gibi girişimlerin bu çalışmalar arasında yer aldığı belirtildi.
Uluslararası etkinlikler
Manaf’ın farklı ülkelerde gerçekleştirdiği söyleşi ve buluşmalarla barış konusundaki farkındalığın artırılmasına katkı sunduğu ifade edilirken, çalışmalarını önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planladığı aktarıldı.
