HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Aytekin Dağ

Aytekin Dağ

CİNSELLİK-NAMUS İLİŞKİSİ BAĞLAMINDA...

9 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 09:52

Terör ve kandan beslenen siyasi partiler, paşalar, devleti hortumlayan yandaşlar, yalnızca 3 saniye önce geçebilmek için sizin ve kendi hayatını tehlikeye atan trafik canavarları, töreleri din zannedip masum insanları katleden aşiretler, durup-dururken mukaddesata küfretme gereksinimi duyan ve kendi inançsızlığını topluma dayatmaya çalışan dinsizler, onca pedagoji eğitiminden geride aklında hiç bir şey kalmayan ve 35 yıl önceki kendi öğretmeninin yöntemlerini sürdüren öğretmenler, müşterilerini yürüyen TL olarak gören ve kazıklayan esnaflar, deprem felâketlerini fırsata çeviren ve fahiş fiyatlarla ürün ve hizmet satan fırsatçılar vs, vs... hepsi de bizim insanımızdır!

   İstatistiklere göre toplumumuzun %99'u müslümandır ve İslâm dininin en çok önemsediği konulardan biri de dürüstlük ve güzel ahlâk değil midir? O hâlde bu yaman çelişkinin sebebi ne ya da neler olabilir?

   Japon halkının %90'ı Şintoizm ve Budizm'e inanmakta, İsveç’te insanların yüzde 18’i kendini ateist olarak tanımlarken, yüzde 55’i de dindar olmadığını söylemektedir. Çek Cumhuriyeti’nde insanların yüzde 25’i ateist olarak ifade bulurken, yüzde 47’si ise dindar olmadığını ifade ediyor. Birleşik Krallık’ta insanların yüzde 11’i kendini ateist olarak tanımlarken, %58’i de dindar olmadığını söylüyor. Ve, Dünya üzerinde 500 milyon civarında insanın Tanrı tanımaz ateist olduğu biliniyor! Genelleme yapmak gerekirse; bu toplumların bizim müslüman toplumumuzdan çok daha dürüst ve ahlâklı olduğunu söyleyebiliriz. Peki o hâlde sorun ya da sorunun kaynağı nedir dersiniz?

   Evet, tek kelimeyle eğitimsizlik diyebiliriz! Öyle bir toplumuz ki, 40 yıl namaz kılıp Fatiha suresinin anlamını bilmeden vefat eden müslüman vatandaşlarımız var! İslâm dinine inanıp, inandığı dinin kitabını hiç okumadan ahirete irtihâl edenlerin oranı %97'ler civarında. Elbette eğitimin yeterli olmadığı yerde yalnızca dürüstlük ve ahlâk problemi değil, sosyal, ekonomik, siyasi ve bir yığın sorun mantar gibi türeyecektir. Ali Şeriati'nin ifadesiyle; mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor ne yazık ki...

   Namus denildiğinde ilk etapta cinsellikle ilgili konular gelir akla genellikle...oysa namus, daha çok dürüstlükle alakalı, cinsellik ise dürüstlüğün bir parçası olarak, dürüstlüğün bir alt kümesi olarak namus kavramına anlam katar!

   Tekrar başa dönüp Kur'an-ı Kerim'in "İkra/Oku" emrinin ne kadar önemli olduğunun altını çizmekte yarar görüyoruz. Saygıyla...


Bu haber toplam 383 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları