HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Kamyonların Arkasına Hayat Kurtaran Stepmeleri Monte Edin…

1 Aralık 2023 Cuma Saat: 11:50

Gerek arıza nedeniyle yol kenarında duran gerekse seyir halinde iken bir şekilde arkadan gelen araçların kamyon tır gibi yüksek tonajlı iş makinelerinin altına girerek can kaybı yaşanmasına sebep olan demir korkuluklar yerine araçlara ait yedek lastikleri araçların arkasına monte ederek can güvenliği önlemi almak suretiyle hayat kurtarın diyerek olayı sürücülere anlatmak için yırtınan sanatkar kardeşimiz sizi kutlarız.

Son derece hayati öneme haiz olup görünüşte basit gibi gözüküp hayat kurtaran ama geç kalınmış bir konuyu düşünerek korkusuzca huzur ve güven içerisinde araç kullanmak ve gideceği yere gönül huzurlu içerisinde gitmek isteyen tüm insanlar için geç kalınmış olsa da ülke ve dünya gündemine taşıyarak insanlığa müthiş bir iyilik yaptınız Arslan parçası insan evladı ustam.

Saygıdeğer ustam ,sizin bu yaptığınızı asli ve insani görevi devlet adına milletin hizmetinde olan idareciler şimdiye dek çoktan yaparak feci şekilde hayattan koparılan insanların hayatta kalmalarına karınca kararınca katkı sağlamalıydılar. Ama kendinden başkasını düşünmeyen art niyetli bedavacı hazırcı makam sevdalısı bencil idareciler insanların hayatını kolaylaştıran can güvenliklerini sağlayan böyle güzel düşüncelere imza atan insanların önünü kesmek için ellerinden gelen kötülüğü yaparak aykırı düşünen insanlara ve sanatkarlara fırsat vermeleri şöyle dursun sözüm buradan dışarı gavur icadı diye icat eden insanları darda ve zorda bırakmak için çalıştılar ve halende çalışıyorlar.

Atalarımız boşuna dememiş işçi çiftçi, amir memur, hatta cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz… Ama sanatkâr olmazasınız. Sanatkâr olmak ayrıcalıktır. Bu insanoğlunun kanından ve geninde var olan ve zamanla ortaya çıkan özel ve önemli yetenektir sanatkarlık. Çünkü sanatkâr olmak ayrıcalıktır. Sanatkâr aykırı insandır. Sanatkâr herkesin düşünmediğini düşünüp insanların hayatını kolaylaştıran hizmetlere buluşlara imza atan idealist insandır.

Aslında bu hayat kurtaran çalışmayı otomotiv sanayicileri şimdiye kadar düşünüp hayata çoktan geçirmeliydi. Hayata geçirerek olumlu sonuç alan işletmeler ülkede ve dünyada az sayıda da olsa vardır. Kendine ve işine önem veren özde insanlar ve işletmeciler yüz yıl sonraya hitap edecek bilgilere önceden ulaşmak için işletmelerinde Arge birimini kurar. Bu işi kendi şahsi çıkarı için değil, birlikte yaşadığı toplumun ve ülkenin ortak ve adil çıkarı için yapar yapmakla da yükümlüdür. Akıl sahibi insan ve işletmecinin asli ve insani görevidir hayırlı ve huzurlu gelecek vaat eden yeni hizmetlere ARGe biriminin katkılarıyla imza atmak.

ArgeNe Demek ve Açılımı Nedir? Arge en kısa ve öz şekilde tanımlanacak olursa; insan, kültür ve toplum bilgisinden oluşan bilgi birikiminin yenilikçi çalışmalar üretmek için kullanılmasıdır. Yararlı çalışmalardır ve sistematik bir süreç olarak ilerler. Arge açılımı ise aynı zamanda en kısa tanımıdır. Arge, araştırma ve geliştirme demektir. Bu iki sözcüğün baş harflerinden elde edilmiştir. Arge çalışmaları yararlı ve bilgiye dayalı pratik uygulama faaliyetleridir. Günümüzde bir bilginin gelişmesi, yeni üretim, teknolojinin gelişmesi, yeni tasarımlar elde edilmesi vb birçok farklı amaç için kullanılmaktadır.

Düşünerek sorarak sorgulayarak yaşamak çok önemli... Düşünerek sorarak sorgulayarak yaşamak için okuyup öğrenecek ilim bilim sanat tahsil ederek önce kendini değiştirecek ve en önemli sermayen olan aklını geliştireceksin. Başka türlü düşünerek bilinçli yaşayamazsın.

İnsan ve insan dostu tüm canlılar için çok özel çokta önemli hayati öneme haiz tehlikeye dikkat çekmişsiniz. Allah sizden ziyade siz doğurmakla bırakmayıp hayırlı ve uğurlu bir insan evladı olarak yetiştirip insanların ve insan dostu canlıların hizmetine sunmayı başarmış.


Bu haber toplam 478 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları