HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

DÜNYA

23 Mayıs 2023 Salı Saat: 11:09

 “Kadıyı satın aldığın gün “Adalet” ölür, adaleti öldürdüğün gün ”Devlet” yani devletin sahibi millet ölür…

Fani dünya akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde düşünerek, sorarak, sorgulayarak yaşayan tüm insanları ve hatta insan dostu canlılarıyla özeldir, güzeldir, can, namus, mal korkusu kuşkusu yaşamadan huzur ve güven içerisinde kimsenin kimseye karışmadan yaşadığı cennetten bir bahçedir.

Yüce Allah’ın da akıl verip, yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanların ve insan dostu canlıların korkulu rüyası olan cahil insanların okuyup öğrenerek, ilim, bilim sanat tahsil ederek kendini değiştirmesi, aklını geliştirmesi ve fani dünyayı paylaştığı tüm insanların hep beraber huzur ve güven içerisinde omuz omuza yaşam sürmesi için indirdiği rehberimiz Kur’an’ı Kerim’de bu yüzden “OKU” ey kulum “OKU” öğren hiç kimseyi günümüzde olduğu gibi senden benden diye ayırmadan huzur ve güven içerisinde yaşa, birlikte yaşadıklarını da aynı minval üzere yaşat ki,tüm insanlar dünyadan ve hayattan haz alarak ömrünü sürdürebilesin buyurmuştur.

Durum herkesi hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah tarafından yarattığı akıl sahibi biz aciz kullar ve kulların seçerek görev ve yetki verdiği sevk ve idareciler ce de ayan beyan ortada iken, halen daha parayı icat edip basan ve istediği gibi harcayan karnı gözü bir türlü doymak bilmeyen insanların ve idarecilerin kendi elleriyle bastıkları parayla devleti temsilen görev yapan kadıyı satın alarak “Adaleti” öldürdüğünü, adaleti öldürdüğü gün de ”Devleti”yani devletin asıl sahibi milleti öldürerek kendi kendilerini köle misali yaşayan ölüye döndürüp tarihten sildiklerini anladıklarında iş işten çoktan geçmiş olacak.

Bu makaleyi okumaya gerek duyanlar, ülkede Ünye’de ve dünyada özellikle de her ne hikmetse Müslümanların yaşadıkları coğrafyada Allah ile din ile iman ile insanları aldatarak cahil kalmalarını sağlayan insanlık düşmanlarının insanların elleriyle bastıkları kâğıt parçasından ibaret olup köpeğin dahi yemediği paraya esir ederek nasıl sömürdüklerini biliyorsunuz da, Müslüman Mezarlığına gömülen Köpeğin hikâyesi sayesinde paranın insanları nasıl kendine esirettiğini görerek  kendinize gelin istiyoruz.

 Adamın biri Müslüman mezarlığına ölü bir köpek gömer. Görenler onu, zamanın Kadısına şikâyet ederler. Kadı adamı çağırır ve işin aslını sorar.

Adam;

“Doğrudur, öyle yaptım, çünkü köpeğin bana vasiyeti böyleydi, onun vasiyetini yerine getirdim. ”der.

Kadı;

Sen bizim aklımızla alay mı ediyorsun efendi?”diye çıkışır.

Adam;

“Hayır, efendim, aynı zamanda Kadıya da 10.000 dirhem vermemi vasiyet etti.” der.

Bunu duyan Kadı hemen;

“Rahmetli köpeğin ölümü bizi ziyadesiyle üzdü.” der.

İnsanlar, kadının değişen bu tavrına hayret ederler.

Kadı onlara der ki;

“Bu durum sizi hayrete düşürmesin, bu köpeğin geçmişini araştırdım. Ashab-ı Kehf köpeği Kıtmir’in soyundan geldiğini keşfettim.”

“Kadıyı satın aldığın gün “Adalet” ölür, adaleti öldürdüğün gün ”devlet” ölür…


Bu haber toplam 847 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları