HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Melet Irmağı üzerine yeni bir köprü...

26 Kasım 2022 Cumartesi Saat: 07:55

Kentimizde trafik sorunu her geçen gün artıyor. Büyükşehir ve Altınordu Belediyelerimiz akılcı çözümler üretiyor olsa bile; akıcı, sokaklarda yayaların , sürücülerin huzur ve güven içerisinde olduğu trafiği işletmekte istenilen düzeye ulaşamıyorlar. Alınan tedbirler yapılan düzenlemeler, alt yapıya yapılan yatırımlar yetmiyor. 

Şehir içi yollarda tıkanmalar, sabah ve akşam saatlerinde saatlerce yavaş, durağan ilerleyen araçlar, kavşaklarda sıkışıklık maalesef her geçen gün sürücüleri zorluyor.

Şehir içinde park sorunu apayrı bir vaka.

Dar olan caddelere araç parkı da yapılınca yayalara güvenli yürüyebileceği yol, kaldırım kalmıyor.

Kaldı ki normal sağlıklı vatandaşlarımız sıkıntı çekerken engelli vatandaşlarımızın caddelerde, sokaklarda yol yürümesini hiç sormayın...

Daha önceki yazılarımın birinde de konu etmiştim.

Ordu-Giresun Devlet karayolunun dışında  kentimizin ana karayolunda meydana gelen trafik yoğunluğunu önlemek, trafiği günün her saatinde rahatlatmak için Cumhuriyet Mahallesi'nden Durugöl Mahallesi'ne ulaşımı sağlayacak Melet Irmağı üzerine acilen yeni bir köprü yapılmalı demiştim.

Yetkililerimiz dikkate alır veya almaz, bu düşüncemi bir kez daha yeniliyorum.

Acilen Melet Irmağı üzerine 2'şer şeritli, yaya kaldırımı olan köprüye ihtiyacımız var.

Bu köprü Ordu şehir merkezine hareket halindeki binlerce araca geçiş imkanı, insanlarımıza kolaylık, trafikte konforlu sürüş sağlayacaktır.

Bir ucu Turnasuyu Irmağı havzasına kadar giden Kazım Türkmen Caddesi karayolunu Nazif Bey Caddesi'ni takiben Melet Irmağı üzerine Soya Caddesine ulaştıracak köprü yapılırsa Altınordumuzun trafik sorunu büyük ölçüde, neredeyse yüzde 50 çözülmüş olur.

Soya Caddesi Akyazı Plajına paralel şehir merkezine ulaşan 15 Temmuz Milli İrade Caddesi Turnasuyu'ndan Altınordu merkezine ulaşan Ordu Giresun Devlet Karayoluna alternatif yepyeni bir güzergah olacaktır.

Karadeniz sahil yolu Ordu merkezinden geçen 2. bir servis yoluna kavuşur.

Allah korusun, Melet Irmağı üzerinde bulunan mevcut Devlet Karayolu köprüsü üzerinde olabilecek bir olumsuzlukta seyreden trafiğe çözüm nasıl düşünülüyor doğrusu merak konusu.

Büyükşehir Belediyemiz Ordu ilimizi gerçek manada büyükşehir yapan projelere imza koyarken böylesi zaruri bir ihtiyacı ötelemesi anlaşılır değil.

Şayet Melet Irmağı'nın bu bölgesine köprü yapılmamasını gerektirecek bir durum, olumsuzluk varsa halka açıklanmalıdır.

Yoksa halkımızın yaşam seviyesini birkaç çıta birden yükseltecek hizmetlere öncelik verilmelidir.


Bu haber toplam 1.275 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları