Dikkatli ve Duyarlı İyi İnsan Olmak Ayrıcalıktır...

Ahmet Yenin 2022-09-14 08:53:53

Akıl insanoğlunun hayata dair her konuda düşünerek yaşamasını gerektiren en özel ve en önemli sermayesidir.

Akıl yattığın yerden gelişmez. Öncelikle ailen başta olmak üzere okuyup öğreneceksin. Okumadan öğrenemezsin. Okumak öğrenmek hem kendini hemde tek sermaye olan aklını geliştirmektir.

Okumuş öğrenmiş aklını geliştirmeyi başarmış i san sadece burnunun doğrultusunda bakarak yol yürüyen insan değildir. Çevresinde olan bitenide görerek yaşamak dikkatli ve yüksek binanın penceresinde yada balkonunda oynarken tehlikeyle yüz yüze olan diğer bir insan evladını izleyip  düştüğü esnada etrafı kola an ederek düşeceği yerde önlemini alıp yere betona çakılmadan havada tutarak can sahibi yapan günün kahramanı  iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan evladı gibi son derece duyarlı olmaktır.

Yüce Allah okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek ülkede Ünyede ve dünyada senin gibi kendini ve aklını geliştirir  dikkatli ve duyarlı insan evlatlarının sayısını artırsın. Amin.

Sen sadece o güzel evladı feci şekilde can vermekten kurtarmadın, sadece anne ve babasıyla ebeveynlerini sevindirmedin sevgili evlat, sen ülkede Ünyede ve dünyada insanlığın ölmediğini dünya kamuoyuna göstermiş oldun. Sağol güzel dikkatli ve duyarlı evlat. Senin bu hareketi yapmana vesile olan seni kazanan babandan ziyade hayata dair sosyal ve ekonomik tüm dert ve sıkıntılara göğüs gerip hayırlı ve uğurlu insan evladı olarak  insanca yetiştiren varlık sebebimiz Anneniz hanımefendiyi kutlarız.

Ülkedeki,  koca dünyadaki varlık sebebimiz Annelere minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Ülkede ki onlarca duyarsız İnsanlara ve özellikle de sizler gibi geleceğimizin umudu aylak aylak elinde telefonla dolanıp, burnunun ucunu görmeden düz kontak suya sabuna dokunmadan yaşayan gençlere rağmen senin gibi duyarlı ve dikkatli insan evlatlarının varlığı yaşama umudumuzu artırmaktadır güzel evlat. Allah sadece senin değil, senden doğacak neslininde yolunu izini bahtını açık etsin. Amin.

Bu yazı toplam 430 defa okunmuştur

Anasayfa