YARAMAZ ...

Ahmet Yenin 2021-05-28 00:11:19

İsrail zorla, zagonla, şiddet kullanarak, topla tüfekle, bombalamak suretiyle mescidi Aksa'daki insanları yerinden yurdundan ,evlerinden barklarından, akrabalarından komşularından zorla kopararak kendine yer yurt açmaya kalkma İsrail.

Zorla güzellik olmaz.

Ağlayanın malı Gülene hayır etmez, İsrail...

Biz Ünyelilere Ünye'den gerek istemeden, gerekse isteyerek giden yada ayrılan Rum ve Ermeni kardeşlerimizden satın alma yoluyla kalan evleri yerleri pek hayır getirdi denemez...

Kul hakkı yemeye ilişkin bu yazının benzerlerini defalarca dile getirdim. Belki de Ünye'de değil, Ülkede bu konuda bir ilke imza attım ama okuyanlar laf olsun torba dolsun mealinde değerlendirip, kul hakkı yemeyi hafife aldıklarından ilgisiz kalmış olabilirler.

Ama insanlarımızın biraz düşünmelerinde yarar vardır, olacaktır...

İsrailliler sizlerin de Yaptığı yanlış, kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyen iflah olmaz. Kul hakkı yiyenlerin sadece kendileri değil, yedi silsileleri olumsuz etkilenir.

Ortadoğu'da at koşturan İsrailliler, bugün güya size güç verenler var. Ama bu güç yarın tersine döner, dönecektir de...

Bunu er yada geç yalnız kaldığınızda anlarsınız ama iş işten geçmiş olur..

Bakın Manisa'da her gün asgari beş altı ölümlü olay yaşanıyor.

Acı ama gerçek sekiz aylık Manisa gelinin iki eli bileğinden düğün yapan akrabasına hediye kumaş götürdü diye kocası tarafından günahsız şekilde kesilerek hayatı allak bullak edilmiş.

Öte yandan Soma Maden ocağında yaşanan ve 301 insan evladının iktidarın resmen korumasında olduğu belgelenen işverenin bariz ihmali sonucu meydana gelen trafo patlamasıyla ocakta mahsur kalarak feci şekilde hayatını kaybetmesi. İnsan düşünen canlıdır. Başımıza hak etmediğimizi düşündüğümüz bir olumsuzluk geldiğinde acaba ben, biz nerede bir yanlış yaptık diye öz eleştiri yapmakta yarar vardır. Söz konusu bu şehirlerin ve insanlarının sürekli yaşadıkları olumsuzlukları insanlar olarak durup düşünüp değerlendirmemiz de yarar vardır olacaktır da.

Öte yandan Ünye Ordu'nun en büyük birinci sınıf ilçesi. Karadeniz bölgesinin 26 Km'lik kumlu sahili ile Turizme en yatkın şirin bir ilçesi. Ünye, Oney ismiyle üzümü ve şarap üretimi, kendir üretimi, muhtelif ip ve gemi halatı üretimiyle önemli deniz ticaretinde öne çıkan bir Rum Ermeni nüfusu kalabalık bir şehriydi....

Rumlar ve Ermeniler Ünye den ayrıldılar yada bir şekilde zorla gönderildiler. Ünye bir şekilde yakaladığı tarihi nitelikteki siyasi fırsatları Ünye ve Ünyeliler lehine değerlendiremedi.

Siz İsraillilerin topla tüfekle saldırarak evlerini terk ettirmek suretiyle yerlerine ya kendiniz yerleşeceksiniz, yada dışarıdan birilerini getirtip yerleştireceksiniz.Bu da doğru değil,Sonucu hüsran olur olacaktır da.

Ünyeliler olarak 12 Eylül 1980 yılına kadar ortada siyaset izleyerek iktidarlara muhalefet ederek geldi.1980 den itibaren Toplamda 922 ilçe ve 81 il içinde Ünye ve Ünyeli kendi içinden çıkardığı milletvekili ve bakanlarla siyasette tarihi nitelikte bir fırsat yakaladı .Son kırk yıldır ve halen daha parlamentoda Bir Ünyeli bakan ve bir Ünyeli milletvekili ile temsil edilmeye başladı.

Ama Ünye halen daha bir Ünye Organize Sanayi Bölgesi ile Ünye Üniversite yerleşkesini dahi yaptırmadı.

Bu süre zarfında bakansız yaşamaya devam eden Ordu üçüncü organizeyi, bakansız Fatsa İkinci Organize Sanayi bölgesini inşa etti.

Ünyelilerin son kırk yıldır ve halen daha bakanla temsil edilmeye devam eden Ünye de bakanlar sayesinde Ünye ve Ünyelilerin kalıcı hizmetlerle ödüllendirilmesi şöyle dursun, bakanları değerlendirmeyi bilmeyen Ünye yılda üç kaymakam, dört emniyet müdürü, onlarca Ünye devlet hastanesi başhekimi yanında polislerin, amirlerin, memurların sürülmeleri hariç insanları yerinden yurdundan işinden, aşından etmek suretiyle bakanları sadece idareci sürmekte kullandı Ünyeliler.

Böylece O güzel Ünye idareciler nezdinde siyasetin kişisel çıkar amaçlı kullanılmasın nedeniyle sürgün yatağı olunca Ünye kişisel çıkar amaçlı siyasetle idare ediliyor diyen amir memur Ünye'de çalışmak istemedi.

Bakanlar sayesinde çok hizmetleri tüm iller ve ilçelerden önce Ünye kazanacak diye bekleyen Ünyeliler bakanlar sayesinde kaybeden birinci sınıf ilçe sürgün yatağı,s iyasi torpilli birkaç Ünyelinin elinde oyuncak olduğunu iş işten geçtikten sonra öğrendi..

Sizi bizi hepimizi kainatı yaratan Yüce Allah yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm kullarına, bana ait günah ve sevaplarınız la gelin. Hesabını sormak gerekeni yapmak bana ait. Ama bana kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyuruyor....

İsrailliler Kul hakkı yemenin cezasını çekmeye devam eden Ünyeliler olarak sizi Ünye'den uyarıyoruz.

Siz Siz olun insanları zorla evlerinden atmayın .Gün gelir birileri de sizi oradan atar, er yada geç atacaktır da...

Ama bizim gibi iş işten geçmiş olur İsrailliler ..Bizden söylemesi...

 

Bu yazı toplam 557 defa okunmuştur

Anasayfa