FINDIK

Ahmet Yenin 2022-08-25 09:10:00

Yüce Allah'ın yarattığı akıl sağlığı yerinde dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun okumuş öğrenmiş ilim bilim sanat tahsil ederek kendisini hayata dair birçok alanda yetiştirmiş ve geliştirmiş iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insandır, insan hayatı için önem arz eden fındık dahil tüm zirai ürünleri kaliteli olarak üreten.

İnsan kaliteli değilse ürettiği hiç bir ürün yada mamul madde kaliteli değildir, aynen tüm ülke ve Ünyede yeşil alandan kurtarılır beton yığınına çevrildiği için fınfık kurutulacak yer bulamayıp cami avlusunda Musalla taşının altında kurtulmaya çalışılan fındık ürünü gibi. 

Ünyeli Ünye Havaalanından Sonra Musalla Taşı Altında da Fındık Kuruttu...!

Şimdiye kadar ülkemizde ve özellikle de Ünye de fındık başta olmak üzere hiçbir zirai ürün, üreticisinin yüzünü güldürmedi demek yanlış, çünkü yüzleri üretilen ürünler değil, ürünleri bilimsel üreten üreticiler güldürür.

Malum olduğu üzere her işin başı akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde olan insandır. İnsan ne kadar kaliteli ise,ürettiği fındık dahil tüm zirai ürünlerde o oranda kalitelidir.

İnsan nasıl kaliteli insan olur.Dün,bugün ve halen daha olduğu gibi okumadan öğrenmeden başkalarının salyalı ağızlarına bakarak değil.Yüce Allah'ın yarattığı tüm kullarına oku ey kulum,oku öğren  buyruğu gereği,tüm insanlar okuyup öğrenerek,ilim,bilim,sanat tahsil edip kendisini değiştirip geliştirerek kaliteli insan olur.  

İnsan okumadan,öğrenmeden,ilim,bilim,sanat tahsil etmeden hayata dair hiçbir konuda, kendisini yetiştiremeyeceği gibi insan için  gerekli olan temel gıda maddeleri başta olmak üzere fındık dahil hiçbir zirai ürünü kaliteli şekilde yetiştirme şansına sahip olmaz, olamaz..

Ama Açık söylemek gerekirse fındık yıllardır ve halen daha üreticisinin yüzünü bir türlü değil, bir gün olsun güldürmedi... Gerçi fındık kendi başına elbette üreticisinin yüzünü güldürmez, güldüremez. Fındığı kaliteli biçimde üretmek üreticilerin bilimsel üretim konusundaki bilinç seviyesiyle doğru orantılıdır.

Dün, bugün ve halen daha fındık üreticisi umutla ha bugün ha yarın demeye devam ediyor. Çok defalar fındığın Ruhuna Fatiha okudu üretici.

Ancak bu resimde bir acayiplik var. Görüntüye göre fındığın ruhuna Fatiha okunacak ise, fındık Musalla taşının altında değil, üstünde olmalı, kazma kürek yerde yanında durmalı. Yinede ne diyelim, nasıl diyelim. Yorum sizlerin olsun

Fındığın Ruhuna Fatiha Demek için Fındık Musalla Taşının Altında Değil, Üstünde Olmalı, ama fındığını kurutmak için Ünye Küçük sanayi sitesi camii avlusunu seçen çiftçi kardeş bilerek yada bilmeden fındığın kilo fiyatı cumhurbaşkanımız tarafından 54 TL. Olarak açıklanıp piyasada 42 liradan işlem görmesiyle ilgili olarak, ilgililere fındık öldü Ruhuna fatiha demeye mi getirdi.

Yoksa fındık kurutma alanı bulamayan çiftçi kardeşimizin zaruretten kaynaklanan bir durum sonrasında Ünye sanayi camiine bir cenaze gelene kadar biz cami avlusunu değerlendirelim diye mi düşündü caba...!

Yada halk yani Ünyeli boş bırakılan her alan işte böyle doldurulur mu dedi...

Eskiden Ünye hava alanı olarak inşaatına başlanan ve ilgililerce yapılan hava alanı pistinde halk fırsat bu fırsat deyip bir zamanlar fındığını kurutmuştu.

Bu yazı toplam 480 defa okunmuştur

Anasayfa