Başkasının Acısını Duyarak Yaşayan İnsan Olalım…

Ahmet Yenin 2022-07-27 09:38:07

Akıl sağlığı yerinde sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar, okurlar ve Ünyeliler, bugün sizlerle özde Allah dostu Rus Yazar Tolstoy’un Hayatı Sorgulatacak Ders Niteliğinde 17 Sözünün yer aldığı makaleyi paylaşarak insan olduğumuzu asla unutmadan yaşayalım ve birlikte yaşadıklarımızı da aynı minval üzere yaşatmak için başkasının acısını duyarak yaşayan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insan olmalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Akıl sahibi en mükemmel canlı olan insan oluşumuz ve varlığına olan inancımız gereği Yüce Allah’ın yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun insan dünyanın her yerinde Rus Yazar Tolstoy gibi insandır, insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde can, mal ve namus korkusu kuşkusu yaşamadan insanca yaşama hakkına sahiptir. Ve yüce Allah’ın kendisine biçtiği ömrü boyunca helal çalışıp üreterek helal tüketip ömrü dolduğunda kendinden önceki insanlar gibi ebediyete göçecektir…

Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde olan insan ebediyete göçünceye maharetli olduğu alanında çalışacak üretecek hem kendisi ve ailesine, hem de ülkesi ve insanlarına ve hatta insan dostu canlılara faydalı olacak. Bütün bunları yaparken asla doğruluktan ayrılmayacak. Çünkü insan sonsuz değil, mutlak surette ölecek.Doğru dürüst çalışarak ölen insan, ardından gelen insanlara iyi insandı dedirtecek ve dedirtiyor da zaten.Ama günümüzde kendinden başkasını düşünmeyen,kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan insan, hem de Müslüman oldukları halde,sırf kendilerini düşünerek çalıyor ama çalışıyor deyip kendilerinin de hırsız olduklarını dünya aleme ilan eden insanlar öldüklerinde ardından gelen insanlar lanet olsun ödlüde ülke Ünye ve dünya bir pislikten kurtuldu deyip lanet okuyacaklar.

Siz, akıl sağlığı yerinde insan ve Rus yazar Tolstoy gibi arkasından hayır dua okunan insanlardan olun ki kazanan sizler ve insanlarınızla birlikte mensubu olduğunuz ülkeniz olsun…

TOLSTOY”Bir tren garında ölen Rus edebiyatının dev ismi Tolstoy’un son fotoğrafı ve Hayatı Sorgulatacak Ders Niteliğinde 17 Sözü:

1. Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.

2. Hayat ne gideni geri getirir, ne de kaybettiğin zamanı geri çevirir. Ya yaşaman gerekenleri zamanında yaşayacaksın, ya da yaşamadım diye ağlamayacaksın.

3. Bozuk para insanın cebini deler, bozuk insan da kalbini. Bu yüzden harcayın ikisini de gitsin.

4. İnsanı bedenen ameliyat etmek için uyutmak, ruhen ameliyat etmek için ise uyandırmak gerekir.

5. Herkes insanlığın kötüye gittiğini kabul eder ama hiç kimse kendisinin kötüye gittiğini kabul etmez. Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.

6. Varlığı bir şey kazandırmayan insanların, yokluğu hiçbir şey kaybettirmez.

7. Ne diye şeytana kızarsın? Bir iyilik yap da, o sana kızsın.

8. Bil ki, yaşadıklarınla değil yaşattıklarınla anılırsın. Ve Unutma; ne yaşattıysan elbet bir gün onu yaşarsın.

9. Bir insanı bulunduğu mevkiiyle değil, göz koyduğu mevkiiyle ölçmek gerekir.

10. En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır.

11. Bir insan acı duyuyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyuyorsa insandır.

12. İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruştadır.

13. Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan kötüdür.

14. İnsanların çoğu onu yapıyor diye yanlış, yanlış olmaktan çıkmaz.

15. Kimse, kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir, bilmelisin. Küçümsediğin her şey için gün gelir, önemsediğin bir bedel ödersin.

16. Birine çamur atmadan önce iyi düşün ve sakın unutma: önce senin ellerin kirlenecek.

17. Başkalarının hayatından ders alın. İnsan, bütün hataları kendisi yapacak kadar uzun yaşamıyor. Bir insan acı duyuyorsa canlıdır, başkasının acısını duyuyorsa insandır diyen Tolstoy’un özde insanı işaret ettiği gibi herkes hepimiz başkasının acısını duyarak yaşayan insanlardan olalım diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 487 defa okunmuştur

Anasayfa