Ünye İlçe Tarım Orman Müdürlüğü Bir İlke İmza Attı…

Ahmet Yenin 2022-07-15 08:12:42

Sorumluluk duygusuyla yaşayan insanlar okurlar ve Ünyeliler,haberimizdeki, Tarım Takvimine bakarak sizler de istediğiniz takdirde, bağınız da bahçenizde bilimsel tarım yaparak aile bütçenize çok önemli katkıda bulunabileceğiniz gibi, en önemlisi kendi elinizle ürettiğiniz organik ürünleri tüketerek sağlığınızı korursunuz... 

Ünye ilçe Tarım Orman Müdürlüğü, ülke Ünye ve tüm insanların ele güne muhtaç olmadan dün bugün ve halen daha aynı şekilde örnek çiftçiliğe devam eden Egeli,Akdenizli çiftçiler gibi bizim çiftçilerimizde sürekli toprakla haşır neşir olup bol bol üretip, bol bol tüketip hem kendilerinin hem de ülkesi ve insanlarının topluca kazanması için Türkiye cumhuriyet’i devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli ziraattır” veciz sözünü şiar edinip hayata geçirmiş olmalıydılar.

Kurum girişine asılan tarım takvimi,ziraat yaparak geçimlerini temin eden insanların ve ülkenin topluca kazanmasının bilinçlitarım yapmaktan geçtiğini anlatmakla kalmayıp yaşamı boyunca çok okuyup çok araştırdığı için hem ülkeler,hem de insanları yakından tanıdığı için bir asır sonrasını görerek görevini ifa ettiği için tüm ülkelerin ve idarecileriyle insanlarının gönlünde yeralan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün”Milli Ekonominin temeli Ziraattir ”veciz sözünü sadece egeli ve Akdenizli yetkililer değil,tüm ülke ve Ünyeli yetkililer de çok daha önceden hayata geçirmiş olsalardı halkımız yüksek fiyattan tarım ürünleri almak zorunda kalmazdı. Ünyeli kendi ihtiyacı olan zirai ürünleri kendisi bizzat bağında bahçesinde üreterek halka arz ederdi.Pazara getirdiklerinden fazlasını da çöpe atmak yerine geri getirip etinden sütünden ve gücünden yararlandığı kapısında baktığı hayvanlarına yedirmeliydi. Ama bizim çiftçilerimiz bunu Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin de eksik davranmaları neticesinde günümüze kadar yapmadı yada yapamadı... 

Tabii akıllı insanlar için bu gecikme sorun değil.Atalarımız zararın neresinden dönülürse kardır sözünden esinlenerek bugünde olsa yetkililerce kurumun girişine astığı Atatürk'ün veciz sözü ile aynı pano da yer alan tarım takvimine uyarak çiftçilik yapmaktan geçtiğinin altını çizen Ünye ilçe tarım orman müdürlüğü, sağlıklı tüm insanların,daha sağlıklı olarak hayatlarını sürdürmeleri için toprakla iç içe olup her fırsatta çalışmaları gerektiğine işaret etmektedir.

Bilimsel tarım günümüze kadar olduğu gibi yattığın yerden, bağa bahçeye gitmeden, komşuları ya da işçileri kahveden köye açtığın telefonla çalıştırarak değil, bizzat tarlada bağda bahçede işinin başında harıl harıl çalışarak yapılacağının altı çizilen kurum girişindeki tarım takvimi panosu çiftçilik yaprak rahat yaşamak isteyen tüm insanlara helal kazanmak için bizzat sen kendin çalışacaksın diye emretmektedir. 

Mustafa Kemal Atatürk “Milli ekonominin temeli ziraattır” diyerek seslendiği milletine ülke ve millet olarak üretmezsek, tükeniriz. Üretmeyen bir ülke fakir kalmaya mahkûmdur. Üretmeyen bir ülke bağımsız olamaz. Üretmeyen bir ülkenin geleceği olamaz. Üretim sadece para kazanma, zengin olma konusu da değildir. Atatürk’ün en güzel ifadesiyle“Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar ”veciz sözüyle devletin sahibi millete diyeceğini demiş. Atatürk’ün veciz sözünün yer aldığı tarım takvimini kurumun girişine asarak özde çiftçilerin Ülkede olduğu gibi Ünye dede sayılarının artmasına kapı aralayan Ünye ilçe Tarım Orman Müdürü Ferda Yıldırım’ın şahsında kurum çalışanlarını kutlarız. 

DEVAMI YARIN

Bu yazı toplam 507 defa okunmuştur

Anasayfa