Mesele Dost Olmak Değil, Dost Kalabilmek...

Ahmet Yenin 2022-07-14 08:09:08

Dünyanın olmazsa olmaz akıl sahibi en mükemmel canlısı insanın kendinden başkasını düşünmeyen bedavacı insanlar ve seçtikleri  bencil idareciler yüzünden insanlığın yerle yeksan edildiği,insanın ayağa düşürüldüğü  günümüz ülkesinde ve Ünye'sinde akıl sahibi insanlarla dost olmak kolay da,  dost olarak kalabilmek sanıldığı ve söylendiği kadar kolay değil ne yazık ki.

Ama olmaz da değil.Ülkede ve Ünye'de  Orhan Bilim gibi iyi insanlarla dost olunduğu gibi bu insanların can yoldaşıyla dost olup, dost kalarak iyilikleri ve güzellikleri yaşayabilen insanlara ve ailelerine Yüce Allah selamet versin.

Yarım asırlık aile dostumuz, Ünye Devlet hastanesinin laboratuvar personeli, mesaisi dahilinde sergilediği insani güzellikleri mesaisi dışında gecenin bir vaktinde  Ünye'nin  merkezi dahil köyünde, çevre ilçelerinde sağlık adına ihtiyacı olup arayan insanların evine  gece gündüz demeden giderek yarasına merhem olmak için canhıraş çalışan, vatana millete Allah'ın rızasına mazhar olmak için hizmet etmeye sevdalı başarılı örnek insan evladı,hayata dair olumlu yada olumsuz ne yaşamışsa ki beşer yaratılmış tüm insanlar az yada çok insan odaklı olumsuzluklar yaşar, tabii Yüce Allah yinede hiç bir kuluna yaşatmasın..

Ama özellikle de yalnız Yüce Allah'a dost olan, Allah'tan başkasına boyun bükmeyen iyi insanlardan iyi sağlıkçılardan biri olan  iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan evladı kardeşim Orhan Bilim ile  beraber çay içtiğimiz 30 dakikalık zaman diliminde Filmi 40 yıl geriye sardırarak güzel ve anlamlı bir sohbet yaptık.İyide oldu. 

Aslen Ordulu olup  kazandığı imtihan neticesinde sağlık memuru olarak atandığı Ünye Devlet Hastanesi laboratuvar servisinde görevini devletin ve milletin ortak ve adil çıkarını düşünerek ifa edip emekli olduktan sonrada o gün, bugün ve halen daha ilk göz ağrısı Ünye'de ikamet etmeye devam eden yarım asırlık dostum Orhan Bilim ile 12 Temmuz 2022 Salı günü saat. 13.41'de Ünye ilçe Emniyet müdürlüğü karşısındaki Nozona Pas tanesinde,pastane kurucu ve  işletmecisi Ali Çamkerten kardeşimizin ikram ettiği çayı huzurla yudumlarken filmi kırk yıl geriye sardırarak anılarımızı tazeleyen bir ince sohbet ettik.Atalarımız derya acılar özde dostlarla paylaşıldıkça azalır, sevinçler çoğalır. 

Bu yüzden günümüze ve geçmişimize yönelik yaptığımız sohbette güzelde oldu hayata ve hayatımıza dair anıları tazelemek.

Yüce Allah yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanların karşısına insanları birbirinden zerrece ayırmayan Orhan Bilim gibi iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insanlar, arkadaşlar ve dostlar çıkararak, iki günlük ölümlü dünyada huzur ve güven içerisinde hayat sürdürmelerini  nasip ve müyesser eylesin. Amin.

Bu yazı toplam 570 defa okunmuştur

Anasayfa