ÖLÜM

Ahmet Yenin 2022-06-30 08:26:13

Sorumluluk sahibi saygıdeğer insanlar ve okurlar; insanlar,özelliklede Müslümanlar olarak,mesele inancımız ve itikadımız gereği yüce Allah’ın izni keremiyle geçici bir süreliğine bizden öncekiler gibi misafir olarak geldiğimiz ve getirildiğimiz şu iki günlük fani dünyada,her konumdaki ve her durumdaki insanlar ve bütün canlılar için faydalı, hayırlı işlere iyi ve güzel ahlaklı örnek insan olarak imza atıp,topluca rahat,huzur ve güven içerisinde yaşamak ve günü geldiğinde hayırlısıyla ebediyete huzur ve sükun içerisinde göç edip gitmektir.

Saygıdeğer insanlar,şu iki günlük fani dünyada her şey yalan,ölüm gerçek..Hereksin ve hepimizin gayet iyi bildiği gibi ölümü ve öleceğini bilerek ve isteyerek yaşayan ilk ve tek canlı akıl izan sahibi insandır.

Ama öleceğini bile-bile yaşayan sade insanından tutunda seçilmiş ve atanmış siyaset adamlarına,ticaret adamlarına,işçilerine memurlarına kadar tümünün içinde,kim nasıl yapmışsa parayı insanın ve insanlığın önüne geçirmiş ki bu ve benzeri insanlarda kendince haklı olarak parayı her şeyin başı olarak görmüş ve halende görmeye devam ediyor.

Halbuki insanlık paradan puldan maldan mülkten önde geliyor ve gelmeli.Şu iki günlük fani dünyanın olmazsa olmaz ilk ve tek canlısı insandır.İnsansız bir dünya,kuşsuz kafes misali neye yarar.

Çünkü Yüce Allah dini,dili,ırkı ve rengi ne olursa olsun insan dünyanın her yerinde insandır,hepsini be yarattım.Bu nedenle insan, insan onur ve gururuna yakışır biçimde insanca yaşama hakkına sahiptir diyerek yarattığı akıl sahibi canlı olan insan için son noktayı böyle koymuştur.Bu nedenle insan iki günlük fani dünyanın olmazsa olmaz ilk ve tek canlısıdır.İki günlük fani dünya insanı başta olmak üzere yaratılmış bütün canlılarıyla özeldir,güzeldir ve  bu nedenle insanca yaşamaya değer.

Öyle olduğu, öyle kabul edildiği ve en önemlisi herkes ve herkesim tarafından bilindiği halde,kendileri yattıkları yerden rahat yaşayabilmek için dün,bugün ve halen insanların paranın peşinden koşmaları için yoğun gayret sarf edenler var.

Bunun böyle olduğu ve insanlar tarafından da gayet iyi bilindiği halde insanı ve insanlığı yok sayacak kadar küçülmüş sözde insanlar kendileri ve bir avuç yandaşlarının çıkarı için insanları kağıt parçasına köle etmeleri yetmezmiş gibi,saf ve temiz kalpli insanları fakir ve yoksul demeden köleliğe devam etmeleri için yoğun gayret sarf ediyorlar,var güçleriyle çalışıyorlar..

Ama nafile,çünkü ölüm var ve kefeninde cebi yok.. Ölümün yaşlı genç,fakir zengin,ayrımı gözetmeksizin kime,kimin hanesine ne zaman uğrayacağı meçhul.Öyleyse yüce Allah’ın yarattığı bütün kullarına bahşettiği ömürleri boyunca yetecek ve artacak oranda verdiği en önemli ve en özel sermayeleri olan aklımızı iyi yönde kullanıp insanın kazandığı kağıt parçası  paraya esir olmak yerine parayı biz esir allım ve ebediyet göçtükten sonra değil de özellikle hayatta iken, iyi ve güzel ahlaklı örnek insan ve insandı  demek ve dedirtebilmektir…

Çünkü gerisi boş.Bilindiği gibi her şeyin çaresi var.. ölümün çaresi yok.. hayat bir gün noktalanacak..Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışır, yarın ölecekmiş gibi hazırlık yaparak maddi hırsınızı törpülemiş,kişisel çıkarınız uğruna aileniz başta olmak üzere birlikte yaşadığınız ve yaşamak zorunda olduğunuz hiçbir insanı, insanları kırmazsınız diyor,saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 508 defa okunmuştur

Anasayfa