Rachel Corrie Zulüm Bizdense Ben Bizden Değilim

Ahmet Yenin 2022-03-18 07:36:12

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sağlığı yerinde saygıdeğer insanlar,Ünyeliler ve okurlar,bugün sizlerle yazar Mustafa Bulan kardeşimizin insanlığın hayırlı,huzurlu ve güvenli geleceği adına,geleceğimizin umudu gençlerimizin her türlü şiddetten korunup kollanarak insanlığın yaşaması için kendini tankların önüne atarak vahşice katledilen insanlık abidesi yüce Allah’ın yarattığı dili,dini,ırkı ve rengi ne olursa olsun insanın dünyanın her yerinde insan olduğu ve insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde insanca yaşaması gerektiğini canını hiçe sayarak gelecek kuşaklara aktarmayı "Zulüm bizdense ben bizden değilim" dizeleriyle paylaşan Rachel Corrie isimli Allah dostu,yüce Allah’ın ölümsüz kulları arasındaki yerini insanlık ve özelikle de geleceğimizin umudu gençlerin huzurlu ve güvenli geleceği uğruna verdiği insani mücadele esnasında feci şekilde hayatını kaybederek almış olan kullardan biri olan kardeşimizi anlattığı 03.02.2017 tarihli makalesini paylaşarak halen daha okumaktan öğrenmekten imtina ettikleri için insanlıktan nasibini alamamış insanların,özelliklede Müslüman’ların bir değil milyarlarca defa düşünmelerine ve kendilerine gelmelerine karınca kararınca katkımız olsun isteğim için paylaştım.

Yüce Allah yarattığı dil, din, ırk ve renk ayırmadan tüm insanlara atfen” insanı yaşat ki insanlık yaşasın” buyuruyor, Allah’ın yarattığı ölümlü kullardan bazılarına tabii akıl sağlığı yerinde olmayan bazı insan görünümlü varlıklara ne olmuş, nasıl olmuş da Allah’ın yarattığı kulların canını sadece kendini düşündüğü için alabiliyor bunu anlayan akıl sağlığı yerinde insanlar bize anlatsınlar da bizlerde insanlar Yaratan yüce Allaha rağmen insanları ve canlıları canları istediğinde öldürebilirler diye bunları bilerek yaşayıp ne kendimizi nede insanlarımızı yalan yanlış beyanlarımızla üzmeyelim.

Bu şiirimi aynı zamanda dünya vicdan gününün kutlanmasına vesile olan ve bugün 19. ölüm yıl dönümünde andığımız insanlık şehidi Rachel Corrie anısına kaleme almıştım.

Filistinli çocukları savunurken katledilen Rachel Corrie için, havaya Kudüs güzellemeleri yapanların “Müslüman değildi cennete giremez” demesi haşa Allah’ın adına karar vermektir.

Asıl sorun şu: Acaba utanması olmayan cennete girebilir mi? Filistin’in yanı başında zulme teslim olduğu halde Mekke’nin Medine’nin koruyucusu zannettiğimiz din baronlarının cennetine gideceğini umanları Allah utanmayı nasip etsin. Merhumu ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

RACHEL CORRİE ANISINA

Dediler: “Filistin'de çocuklar sokak da”

İstikbal arıyorlar, yok mu Allah İndinde?

Duymasaydı Filistin'de bu büyük çığlığı!

Ülkesinde yaşardı hayatı lüks içinde...

Demedi; “Şu Arap denen şarki millet!”

“Selamlık şöyle kalsın, beni görse kafir der”

Demedi; “Şu güzelliğim hep aynaları kırar”

“Mazlumlar ağlarken, güzel olmak ne eder?”

Kalktı geldi, gözünü hiç kırpmadan!

Baktı Filistin'den semaya, vakurca ağlamadan!

Gök aynı, güneş aynı, ay desen hep mehtap!

Ama bu yerler doymayacak bu kandan!

Dedi: "Zulüm bizdense ben bizden değilim"

O bunları derken, suskundu bu ayam!

Ve Cenub-i Şarki ve Cenub-i Garbi İslam...

Bir tarafta körfez, petrol, bir tarafı hep “Dolar”

Dedi: "Bu iş başka, bu işde bir hinlik var."

İşte bu hinlik içinde görürken cinliği

Zalimlerin önünde verdi son nefesini!

Onu bedevi anlamazdı, o da çöldeki serabı!

Hoş bir seda bıraktı vicdanların gönlünde!

Vicdanlardan gelen ses: Allah rahmet eyleye.

Yüce Allah’ın yarattığı insan dili, dini ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır ve insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde yüce Allah’ın yarattığı tüm kullarına bahşettiği en kutsal hak olan insanca yaşama hakkına sahiptir diyor, saygılar sunuyorum...

Bu yazı toplam 556 defa okunmuştur

Anasayfa