Suç Makinesinden Çok Var...

Ahmet Yenin 2022-02-19 06:51:20

Uyuşturucu belası dahil, tüm kötülüklerin ve  yüz kızartıcı suçların temel sebebi cehalettir,cahilliktir... 

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye de ekonomik sıkıntı başta olmak üzere, genelde şiddetli geçimsizlik sebebiyle büyük artış gösteren boşanmalar ile yuvalar yıkılmakla kalmıyor, yuvaların süsü, geleceğimizin umudu  onlarca evlat orta yerde kalarak akıl almaz suçlara malzeme oluyor.

Parçalanmış ailelerin ortada kalan evlatları yüz kızartıcı bütün suçların  uyuşturucunun fuhuşun, tacizin, tecavüzün, cinsi sapıklığın, her türlü kanunsuzluğun, namussuzluğın, hırsızlığın, arsızlığın ve yüzsüzlüğün aranan adayları olarak orta yerde başıboş bekliyorlar.

Bu yüzden Yüce Allah tüm insanları ve insanlığı cahillerin uyuşturucuların şerrinden muhafaza eylesin...

Cahillikten,cehaletten kurtuluşun tek yolu yüce Allah'ın "OKU" buyruğu gereği  okumak öğrenmek, ilim bilim sanat tahsil etmektir.

Okumadan öğrenmeden dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı insanın akıllısına da, delisine de fani dünyada rahat yüzü görmek yok...Göremiyoruz topyekun millet olarak zaten....

İşte devletin temel taşını oluşturan kutsal aile yuvaları cehalet yüzünden tek tek yıkılıyor ne yazık ki...

Acı ama gerçek örnek ülkedeki toplam 922 ilçeden biri olan 130 bin nüfuslu birinci sınıf ilçe olan Ünye'de 2021 yılında 939 yuva kuruldu,203 yuva yıkıldı...Son iki yılı mukayese edebilmeniz için 2020 yılında 683 yuva kuruldu,203 yuva yıkıldı diyerek resmi nüfus rakamlarını verelim ki Ünye'deki boşanma ve varsa ki her ailede en az bir çocuk var ve boşanmalarda ortada kalan.. 

Siz bu boşanmaları ve sonuçta ortada kalarak eroine,esrara ve her türlü uyuşturucuya,kanunsuzluğa namussuzluğa hırsızlığa ve arsızlığa aday olan suç makinelerinin Bulancak acı örneğinde olduğu gibi ülkede ve Ünye'dede sayıları hayli çok...

Ünye den 2020 yılı ile 2021 yılından evlilik ve boşanma örnekleri verdim ki, sizlerde kendi yaşadığınız yerleşim yerlerindeki evlilik ve boşanmalardan ziyade bu vahim ayrılıkların neticesinde sahipsiz kalan geleceğimizin umudu evlatların sayısı, ülke genelinde olduğu gibi Ünye'de de artmaktadır ve ayrılıkların acı faturasını ortada kalan evlatlar ödüyor ne yazık ki.

Ülke Ünye ve dünya boşanmış aileler ile ortada kalan başıboş evlatlar çöplüğüne dönmüş durumda.. 

Boşanmaların artmasıyla ortada kalan evlatlarımıza sokakların sahip çıkmasıyla inşallah son olur, ama üzülerek ifade etmemiz gerekirse Bulancak'taki suç makinesinden ülkede olduğu gibi Ünye'de çok var..! 

Herkesin hepimizin malumu olduğu üzere tüm uyuşturucuların ve kötülüklerin başı cahillik, cehalettir..!

Cahil gerek doğuştan, gerek sonradan uyuşturularak, uyutulan şizofren kişidir...! 

Uyuşturucu( şizofren) cahil kişiye olmayan aklı yer (mekan) ve zaman mefhumu gözetmeksizin kullandırır..! 

Bu yüzden uyuşturucuyla(gerek doğuştan, gerekse sonradan olma şizofren kişi yada kişiler ile) millet(aile) değil, her türlü imkana sahip olan devlet mücadele eder, etmelidir, etmek zorundadır...

Çünkü devlet: asıl sahibi milletin sağlık ve selameti, son yıllarda idarecilerce sıkça kullanılan devletin ve milletin BEKA'SI için, uyuşturucuyla bizzat kendisi ilgilenmek, mücadele etmek mecburiyetindedir.!

Devlet cahillik sonucu uyuşturucu illetine bulaşmış bulaştırılmış kişilerin ıslahı için bizzat kendisi mücadele edecektir, etmede işi aileye yükler ise sonuç inşallah bu son olur Bulancaklı Sıla evladımız gibi feci olur ve olmaya devam eder Allah devletimize zeval vermesin...

 

Bu yazı toplam 489 defa okunmuştur

Anasayfa