YIKAMAZ ...

Ahmet Yenin 2022-02-14 00:11:25

İnsani sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar, okurlar ve Ünyeliler, sizlerle Atatürk Türkiye’si cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyet’i devletimizin özünden çıkarak kimseye eğilmeden, bükülmeden devletinin ve aziz Türk milletinin ve hatta milletinin can dostu dünyanı olmazsa olmaz güzel canlılarının huzurlu ve güvenli geleceği adına üzerine düşen insani görevi bize göre eksiksiz yerine getirerek yüce Allah’ın ölümsüz kulları arasındaki yerini almayı başarmış yüce Allah’ın sarih kullarından biri olan İstiklal Şairi yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un “Kendi ahlakıyla bir millet ölür yahut yaşar” özlü sözlerinin yer aldığı makalesinde üstüne basa basa vurguladığı ve halen daha yaşadıkları ve yaşamaya devam ettikleri dert ve sıkıntıları yaşatanları dışarıda değil kendinizde arayın uyarıcı özlü sözlerinin yer aldığı makalesini paylaşarak, insanlarımızın geçte olsa uyanıp ayılarak, okuyup öğrenerek kendine gelmesine karınca kakarınca katkımız olsun istedik.

Tabi yüce Allah’ın OKU buyruğu gereği okuyup öğrenerek dünyayı ve hayatı anlayıp huzur ve güven içerisinde insan onuruna yakışır biçimde insanca yaşamak ve beraber yaşadıklarını da aynı minval üzere yaşatmak isteyen insanlarımıza. !

Dışarıda değil,..Asla değil!

Sonra olmaz dünyada ezkazara bir şey böyle bil.

Gökten gelen bela sözünün manası yoktur herzedir.

En beyinsizleri bile istikbali kestirir

Gökten inmez bir de hiçbir şey…

Bütün yerden taşar

Kendi ahlakıyla bir millet ölür yahut yaşar”

Mehmet Akif Ersoy

Devletin sorunu devlet, milletin sorunu milletir.

Buna Ali Şeriati’yi de eklersek; dinin sorunu da dindir. Yani devleti yerinden kımıldatamayan içte bir karşı devlet, milleti kokuşturan içte bir karşı millet, dini uyuşturup afyonlayan da içte bir karşı din vardır. Kimse öğretmen ”Hey sen” deyince arkasındaki duvara bakan en arka sıradaki öğrenci gibi arkasına veya sağa sola bakınıp durmasın. Kendi içinden kokuşup çürümedikçe ne devleti, ne milleti ne de dini kimse yıkamaz. Bir yerde yok oluş varsa kokuşmuşluk vardır. Tefessüh(Kokuşmuşluk) tezelzülün(onursuzluk, zillet) zillet de zevalin habercisidir. Diyerek sözlerini noktalayan Mehmet Akif Ersoy” herkes önce kendine baksın. Ülkesine insanlarına baksın. Derdi sıkıntıyı uzakta değil önce kendinde arasın. Çünkü kişinin akıl fakirliği yüzünden kendi kendine, kendi devletine, kendi milletine ve kendi dinine vereceği zararı kendinden başkası dışarıdan gelip de vermez veremez diyerek insanlarını uyaran Ersoy ”Kendi içinden kokuşup çürümedikçe ne devleti, ne milleti ne de dini kimse yıkamaz diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 458 defa okunmuştur

Anasayfa