Devlet Ayrımsız, Ayrıcalıksız ve Adaleti Olur…

Ahmet Yenin 2022-02-02 01:00:52

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı ve en önemlisi akıl sağlığı yerinde sorumluluk duygusuyla yaşayan insanlar, Ünyeliler ve okurlar, bugün sizlerle KBB uzamanı Op. Dr. Yazar Halil Altın Karataş beyefendinin “Devletin dini olmaz, toplumun dini olur ve devletin, ancak ayrımsız ve ayrıcalıksız adaleti olur” içerikli makalesin anlayanlar ve anlayarak hayatı yaşamak isteyip de iki arada bir derede kalmış insanlarımızın düşünerek yaşamalarına karınca kararınca katkımız olsun isteğimiz için paylaştık.

Allah için okuyun, Allah’ın bahşettiği en özel ve en önemli sermayeniz olan aklınızı kullanarak hiç kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan hür iradenizle doğru ve düzgün yorumlayın ki, günümüze kadar asıl kazanması gereken iyi insanlar olması gerektiği halde kazanan Allah ile din ile iman ile aldatan insanlık ve İslam düşmanları da olsa, bundan sonra insanımızın huzurlu ve güvenli yaşam sürmesi ve birlikte yaşadığı insanlar ile insan dostu canlıları da aynı minval üzere yaşatması için kazanan ülkemiz ve insanlarımızla insan dostu canlılarımız olsun.

Din, toplumsal yaşam kılavuz olduğu halde, onu toplumsal hayatın dışına itmek ne kadar yanlışsa, dini inançları toplumun değil de devletin merkezine almak o kadar yanlıştır.

Devletin dini olmaz, toplumun dini olur ve devletin, ancak ayrımsız ve ayrıcalıksız adaleti olur.

Din; toplumsal yaşamda ahlak’ı, dayanışmayı, eşitlenme ve empatiyi sağlayan ve farklılıkların doğallığında bir arada yaşamayı güçlendiren, toplumsal dinamikleri ortak değerler etrafında, uyum ve denge içinde tutabilen bir yaşam kılavuzudur, tabii yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı, akıl sağlı yerinde insanlara ve tüm insanlığa rehber olarak indirdiği İnsanlığın anayasası kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’i okuyup anlayarak yaşayan insanlarımızca diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 673 defa okunmuştur

Anasayfa