Bir Yıldızın Kaymasıyla Karanlık Olmaz, Ama…!

Ahmet Yenin 2021-12-15 07:31:35

Kendinizden çok, sizi ayakta tutan bu değerlerin kıymetini bilin saygıdeğer insanlar ve okurlar.!

Bir yıldızın kaymasıyla karanlık olmaz ama, bir Ay’ın gökyüzünden çekilmesi geceyi zifiri karanlık eder diyerek makalesini noktalayan ”Metropol Derviş Masalları ”yazarı Mehmet Oldubaş,dün,bugün ve halen daha kendi kıymetini dolayısıyla kucağında bulduğu cennet vatan ülkesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve aziz milletinin kıymetini bilmeyenlere söylüyor, lütfen bu söze kulak verin, akıl sağlığı yerinde,sorarak sorgulayarak ve en önemlisi düşünerek yaşayan tüm insanlar..!

… Zamanın birinde güneş tutulması olacağı duyulmuş. Uzun süre karanlıkta kalınacağı haberi tüm etrafa yayılmış. Herkesler sözde telaş ile ah vah ederken, bu olaya en çok bir kör adam oturup ağlamıştır. Onun bu halini görenler, 

- Yahu, sana ne oluyor? Karanlıkta kalacak olan bizleriz. Senin dünyan zaten karanlık değil mi? Bizim güneşimizin gitmesi, niye seni bu kadar üzüyor ki ? Diye sordular.

Kör Adam: 

- Evet, benim dünyam hep karanlıktı ama aydınlıkta olanlar hep bana yardım ederdi. Şimdi sizin de güneşiniz gittiğinde asıl karanlığa o zaman maruz kalacağım. Demiş. 

Sizin düşmenizin pek bir önemi yok. Asıl felaket ve yokluk, siz her düştüğünüzde sizin elinizden tutup kaldıranların düşmesidir. Asıl musibeti yaşamak istemiyorsanız size her daim iyilikte bulunanların daha iyi olması için uğraşın. Onların her zaman yanında olun, onlara ölçüsüz destekte bulunun. Çünkü onlar güçlendikçe, bu kuvvet size de yansıyacaktır. Kendinizden çok, sizi ayakta tutan bu değerlerin kıymetini bilin.

Bir yıldızın kaymasıyla karanlık olmaz ama bir Ay’ın gökyüzünden çekilmesi geceyi zifiri karanlık eder. Zifiri karanlıkta göz gözü görmez. Kimin kime ne yaptığı, nasıl yaptığı ve yapacağı hiç belli olmaz diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 521 defa okunmuştur

Anasayfa