Gün Ocu Bucu Diye Ayrılma Değil, Hep Beraber Olma Günü…

Ahmet Yenin 2021-11-16 01:17:17

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde yüce Allah’ın yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun Atatürk Türkiye’si cennet vatan ülke Türkiye cumhuriyeti devleti çatısı altında hep beraber huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakları olduğu halde,yanlı ve yanlış zihniyet sahibi iç ve dış şer güçler yüzünden ocu,bucu diye ötekileştirilerek birbirlerine düşürülmeye çalışılan tüm insanlar ve okurlar, bugün sizlerle Havza’da doğan büyüyen ve doğup büyüdüğü Havza’da market işletmeciliği yaparak ailesinin geçimini helal kazanıp helalinden yiyip içerek huzur ve güven içerisinde yaşamak ve birlikte yaşadığı tüm insanlarında helal kazanıp yemelerine ve içmelerine katkı sağlamak için gayret sarf ederken tanık olduğu hiçbir haksızlığa göz yummayıp haksızlık,hukuksuzluk ve adaletsizlik yapanların karşısında dimdik durarak asla ve asla haktan,hukuktan ve adaletten ayrılmayan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan ve örnek esnaf Cemalettin Yiğit kardeşimizin 14 Kasım 2021 Pazar günü saat.11.00’de kaleme aldığı ve sayfasında yayımladığı gün sağcı-solcu ayrılma günü değil! Gün, Alevi, Sünni, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı Çerkez’i hep beraber birlik olma günü başlıklı makalesini paylaşarak, halen daha sen ben kısır çekişmesinden yana tavır alarak yangına körükle gitmeye devam eden insanlarımızın okuyup öğrenerek ocu bucu diye parçalara ayrılarak bizi içten yıkmaya çalışan iç ve dış şer güçlerin ekmeğine yağ sürmek yerine, ayılıp uyanarak kendilerine gelip et tırnak misali bir ve bütün olmalarına karınca kararınca katkımız olsun istedik. .

Bu ülkeye iktidarların bile ihanet edebilme olasılığı-ihtimalini göz ardı etmemek gerek. Gençliğe hitabede de aynı vurgu, kaygı ve uyarı var. Mustafa Kemal'in bir dahi, 100 yıl sonrasını gören büyük bir Devrimci olduğunun en büyük delili. Ülkeyi gençlere emanet ediyor. İktidarlara, cemaatlere, siyasilere veya imamlara değil, gençlere?

Ahmed Arif'in bir şiirinin sonu şöyle bitiyor

"BİR UMUDUM SENDE, ANLIYOR MUSUN?"

Ben de naçizane genç kardeşlerime "Bir umudum sizde" demek istiyorum.

Laik Türkiye Cumhuriyet'inin Tüm kazanımlarını yok etmeye çalışan iktidarlar olabilir, hatta orduları ele geçirilmiş olabilir!

Korkma. Gençliğe hitabede sana verilen emri ve görevi unutma… Gün sağcı-solcu ayrılma günü değil! Gün, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz’ı Çerkez’i hep beraber birlik olma günü.

Selam olsun Mustafa Kemallere ve Onun Sivil ve Resmi Askerlerine diyor,saygılar sunuyorum..

Bu yazı toplam 572 defa okunmuştur

Anasayfa