Şaban Şimşek’in Uyarısını Dikkate Alarak Topyekûn Kazanalım…!

Ahmet Yenin 2021-11-13 01:38:39

Atatürk Türkiye’si,cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimizin sahibi,sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde aziz Türk milleti bugün sizlerle, sizler gibi ülkesini,insanlarını ve insan dostu tüm canlıları seven,sayan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan,örnek hekim Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr.Şaban Şimşek beyefendinin defalarca kaleme aldığı halde,halen daha bıkmadan usanmadan yorulmadan insanlarımızın ve özellikle de insanlarımızın adil ve adaletli hizmet edecekler bu insanlar iyi insanlar diye seçerek görev ve yetki verdiği devletimizin sevk ve idaresinden sorumlu yetkililerine atfen 10 Kasım 2021 günü“Sağlıkta Sistem Bitti.Doktorlarımızın çoğu ülkeyi terk etti.Büyük bir çoğunlukta gidecekleri yerin ve insanların dilini öğrenmek için dil kurslarına katılıyorlar,ülkeyi terk edecekler “ ne olursunuz bu işe dur deyin diye ülkesi ve insanlarıyla, insan dostu canlıların huzurlu ve güvenli geleceği adına resmen yalvardığı çok manidar uyarı içerikli makalesini paylaşarak, olayı müthiş tehlikeyi gelecek felaketi halen daha duymazdan,görmezden gelerek hafife alan insanlarımızın, idarecilerimizin ayılmalarına,uyanmalarına inadı bırakarak,bu ikazı insanlığın huzurlu ve güvenli geleceği adına bir değil daha çok düşünerek değerlendirmelerine karınca kakarınca katımız olsun istedik..!

Sn. Cumhurbaşkanımız yahut ondan başka varsa yetkililer kale alırlar almazlar bilemem ama şu artık gün gibi ortadadır ki…

Sağlıkta Sistem Bitti!

Yani “One minute” cinsinden söylemek gerekirse “The End!”

Çalışanların özverileriyle yahut onları emirle, hizmeti ayağa götürüyoruz diye konken masasında oyun oynayan insanlara veya arabasının şoför koltuğunda otururken aşı yaptırma ve benzeri yakışıksız davranışlara zorlayarak (mesleği böyle ayağa düşürerek!) gelinen nokta pek çok yönüyle vahim!

Uzatmayacağım… Yorum da yapmadan sahadan bilgi vereceğim. Duyarlı olan düşünür, kendi yorumunu yapar. Yapmayan da başına gelecekleri bekler!

Bugün 4 çalışma arkadaşımla (tevafuken) konuştum:

1. Bir kliniğin şefi: Abi canım çok sıkkın. Geçen ay iki uzman mezun ettik. Türkiye’deki çalışma haklarını yakarak Almanya’ya gidiyorlar!!!

2. Bir uzman arkadaşım: Hocam, tıp öğrencileri (hem de Çapa’dakiler, Cerrahpaşa’dakiler) artık Almanca çalışıyorlar!!

3. Başka bir uzman arkadaşım: Hocam, iki üç ay önce iki hastamız için beyin cerrahı aradık; birisi kafa içi tümör, diğeri de omurga cerrahisi uzmanı. Biri için 7 diğeri için 10 doktor ismi bulabildik tüm Türkiye’de, hastamızı teslim edebileceğimiz! Hepsi özeldeydi ve yaşları 50 ila 65 arasındaydı (daha genç olanlar yok; yetişmiyor ya da dışarı gidiyor!

4. Bir yüksek hemşire arkadaşım: Hocam, lisans derecesi olan hemşire arkadaşlarımın çoğu Almanya’ya gitmek, orada evde sağlık hizmetinde çalışmak üzere dil öğrenmeye çalışıyor, hazırlık yapıyorlar!!!

Söylediğim gibi ben yorum yapmayacağım!Diyerek uyarısını noktalayan Şaban Şimşek kardeşimizin şahsında ülkesi ve insanlarıyla,insan dostu canlıların huzurlu ve güvenli geleceğini düşünerek yaşayan tüm insanları ve özelliklede duyarlı idarecilerimiz kutluyor Allah onların sayısını artırsın ki Şaban Şimşek ve gibiler gördükleri müthiş tehlikeye karşı yürekleri yanarak böyle içten uyarıda bulunmak mecburiyetinde kalmasınlar diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 478 defa okunmuştur

Anasayfa