ALLAH ...

Ahmet Yenin 2021-10-19 02:02:43

Allah her yerdedir.Allah nerede ararsan orada olduğuna göre, Allah'a dua etmek, Allah'tan duamıza destek vermesini beklemek için yer ve mekan aramak,yer ve mekan seçmek gerekmez,çünkü yüce Allah her yerdedir.. .

Yüce Allah tüm dünyanın ve yaratılmışların yaratanı olduğuna göre Allah her yerdedir. Öyleyse Manavgat’taki orman yangınını söndürmesini istemek için Antalya'ya giderek onlarca litre benzin mazot yakmaya, lastik eskitmeye, firen balata harcamaya, motor kaporta eskitmeye, onlarca lira para harcayarak milli serveti çökertmeye, kısacası devlete yok yere zarar vermeye gerek yok...

Tabii bu denilenleri kabul edip gerekeni yapmak için akıl sağlığı yerinde olan insanlara ihtiyaç var ülkede  tüm dünyada özellikle de Müslümanların yaşadığı coğrafya da

Akıl sağlığı yerinde olmayanlar, diyanet işleri başkanı ve beraberindeki din görevlilerinin Antalya'ya giderek dua etmesini bekler… 

Hâlbuki akıl insanların en önemli sermayesidir. Aklı kullanmayı bilmek için okuyup öğrenmek ilim bilim sanat tahsil ederek insanların kendilerini dolayısıyla aklını geliştirmeleri lazım…

Hâlbuki yüce Allah’ın indirdiği kutsal dinimiz gereği yüce Allah her yerde olduğuna göre din insanları bulundukları yerde dualarını içlerinden geldiği gibi yaparlar ve yapmalılar. 

O dua yerini bulur, Tabi duayı yapmaya hak kazanmış ise dua edenlerin duası makbuldür yüce Allah’ın katında. Ama uydurulmuş din gereği dua ancak Allah katında kabul görmesi için olay mahalline gidilerek yapılır. 

Tabii ülke ve insanlar olarak bu vahim duruma gelişimizin ana sebebi devletin sahibi aziz milletin yaşadığı onlarca acı tecrübelerden ders alıp, halen daha kendi kıymetini bir türlü bilemeyişi.

Eee tabi sen millet olarak kendi kıymetini kendin bilmezsen elin oğlu senin kıymetini bilmez, günümüzdeki idarecilerin bilmediği gibi.!

İnsan önce kendini yani kendi kıymetini kendi bilecek. Nasıl bilecek, yüce Allah'ın oku buyruğu gereği okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek, aklını geliştirerek kendini bilecek. Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde insan okumadan öğrenmeden ne kendi, nede karşındakinin kıymetini bilmez. Doğal olarak sen kendi kıymetini bilmezsen onlarda senin ve ülkenin kıymetini bilmezler günümüzdeki sorumsuz, sadece kendi çıkarını düşünen idareciler gibi diyor,saygılar sunuyorum.! 

Bu yazı toplam 345 defa okunmuştur

Anasayfa