Atatürk “Toplumla İslam’ı Ayırma“Planını Bozmuştur

Ahmet Yenin 2021-10-16 00:55:51

Atatürk Türkiye’si cennet vatan ülkemiz Türkiye cumhuriyeti devletimizin kurucusu dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dış Güçlerin ”Toplumla İslam’ı Ayırma “planını bozmuştur.

Gazi Mustafa Kemal’in stratejisini; İslam’a dayandırması bilinçlidir. Çünkü toplumla İslam dinini ayırma planı devreye konulmuştu. Bu plan doğrultusunda dönemin dış güçleri, toplumun örgütlenmesini sağlayan her ne varsa yok etme taktiğine çoktan yönelmişlerdi.

Bunun açık ifadesini, Liberal Lloyd Georgen’nin 1895 yılında Londra’daki Lortlar Kamarası’nda görmekteyiz.”Türkleri bu kitaptan uzaklaştırmadıkça, onları tam olarak yenemeyiz. Ya bu kitabı onlardan koparmalıyız, ya da onları bu kitaptan…

Gecikmelide olsa şu anda yapılmak istenen tam da budur!

Toplumla Kur’an’ı Kerim’i birbirinden ayırmak isteyen İngilizler yoğun çabalar içine girmişlerdir. Bu yoğun çabalar sonucu bizzat oluşturdukları Vahabilik ile toplumun itikat anlayışına darbe indirmişlerdir.

Bu darbeyle Osmanlı çökünce de İslam coğrafyası haçlı saldırılarının hedefi haline gelmiştir. Saldırıların varmış olduğu boyut; Osmanlı’yı İngiliz mülkü haline getirmeye, masa başında cetvelle yeni ülkeler kurdurmaya ve İngiliz emperyalizminin rahat davranacağı alanlar oluşturmaya yaramıştır.

Bereket ki Anadolu insanı Mustafa Kemal Paşa etrafında örgütlenmiş ve onların planlarını bozacak milli mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır diyor, saygılar sunuyorum.

İhsan Özkes(Kaynak Hasan Demir, Kur’an, İlim ve Atatürk, Yeniçağ Gazetesi.6 Şubat 2008

Bu yazı toplam 412 defa okunmuştur

Anasayfa