İyi Komşu İnsanı Hem Can, Hem de Ev Sahibi Yapar…

Ahmet Yenin 2021-08-23 02:00:17

Atalarımız boşuna dememiş,”ev alma komşu al, iyi komşu insanı hem can,hem de ev sahibi yapar” diye. İşte buna önceki gün evde kimsenin olmadığı bir saatte fişe takılı unutulan fırınlı ocaktan çıkan dumanı ilk gören iyi komşunu itfaiyeye haber vererek komşusunun evinin yanmasını engellemesi…Tabii bütün bu insani güzellikler,dünyanın olmazsa olmaz en önemli canlısı insanın duyarlı olmasıyla yakından ilgilidir.Duyarlı insan olmak için duyarlı anne ve baban olacak.Duyarlı insan olarak yetişmene ellerinden gelen çabayı sarf edecek Çınarlıklı duyarlı insan evladı duyarlı komşu gibi.

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye de, Çınarlık mahallesinde ev sahibi tarafından fişte takılı halde unutulan fırınlı ocaktan yangın çıktığı gibi, diğer elektrikli aletlerden evlerde iş yerlerinde yangın çıkabilir. Mesele yangın büyümeden birileri tarafından görülerek, fak edilerek ilgili birimlere haber verilerek söndürülmesidir. Bu ve benzeri olay her insanın başına gelir gelebilir. Önemli olan can kaybı ve maddi zarar yaşanmadan yangının önlenebilmesidir. Aynen çınarlık mahallesindeki yangını çıkan dumandan kuşkulanarak itfaiyeye haber veren duyarlı komşuların sayesinde olduğu gibi.

Edinilen bilgiye göre, bir hafta içinde Ünye merkez Çınarlık Mahallesi Harman Tepe Sokak üzerinde bulunan bir evde, ailenin olmadığı sırada fişte takılı halde unutulan fırınlı ocaktan çıkan dumanları gören duyarlı insanlar,en önemlisi duyarlı komşular ki iyi insanların yapması gerekeni yaparak, durumu Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Amirliği ekiplerine haber verdi.

Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, eve girdiklerinde dumanın yada olası bir yangının fişte takılı unutulan fırınlı ocak yüzünden meydana geldiğini gördüler ve gerekeni bir dayanış içerisinde olup yaparak evin yanmasını önlediler.

Demek ki atalarımız,ev alma komşu al,iyi komşu duyarlı komşu duyarlı insan, insanı hem can sahibi, hem de ev sahibi yapar diye boşuna dememiş.

Yüce Allah insanlara ve insan dostu canlılara ne verirse hayırlısını ve duyarlısını versin diyor, saygılar sunuyorum.

Bu yazı toplam 490 defa okunmuştur

Anasayfa