Topluca Mutlu Olmak İçin Önce İnsan Olacağız...

Ahmet Yenin 2021-08-06 00:15:13

İnsan düşünerek yaşayan akıl sahibi canlıdır... İnsan akıl sahibi canlı olduğunu birlikte dünyayı ve hayatı paylaştığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tümü yüce Allah'ın yarattığı insanlar ve insan dostu tüm canlıların birbirlerine karşı sergilediği ve sergileyeceği insani sevgi diliyle göstermek durumundadır.

İnsanı insan yapan düşünme yeteneğine sahip olmasıdır...

Düşünerek yaşamak demek, karşıdan gelen olumlu yada olumsuz ifadeleri birbirinden ayırarak olası bir kargaşaya dur diyerek olması muhtemel bir olumsuzluğun önüne geçmektir.

Bu yüzden dünyaya dünyadan bir haber olarak gözünü açan dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun yüce Allah'ın yarattığı insan, önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek uygar insan olacak diyoruz ısrarla...

İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek uygar her insan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek mümin ve Müslümandır,örnek Hristiyan' dır,örnek Yahudi'dir.

Tabii öncelikle yüce Allah'ın oku buyruğu gereği akıl sağlığı yerinde her insan okuyup öğrenerek ilim, bilim sanat tahsil ederek örnek insan olmayı başarmış insanlar, insanların ve hatta indan dostu bir canlının başına bir olumlu iş gelmişse bundan memnun ve mutlu olmalı,sevgi ve sevinç birlikte paylaşılmalı ,  olumsuz bir iş gelmişse bundan hep birlikte üzğntü duyulmalı ve üzüntü birlikte paylaşılmalı. Önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olmak, birlikte hayatı paylaştığın insan ve canlılar ile sevinci  ve üzüntüyü  paylaşarak her iki duyguyu eşit ve adil biçimdeb ortadan ikiye bölerek gül gibi huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak demektir.

Kısacası ülkenin bir yanı ağlarken diğer bir yanı huzurla güvenle gülmez, gülemez, gülmemeli, gülememeli. Çünkü önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insan olmak bu yüzden çok çok önemli. İyi insan komşusu ağlarken onunla ağlayan, gülerken onunla gülen insandır.

Bir tarafında Ülke cayır cayır yanarken, diğer tarafında yaşayan insanlar hayat gayet normalmiş gibi denize girmez, girmemeli,gönlünce eğlenmez, eğlenmemeli...

Atalarımız, acılar paylaştıkça azalır, sevgi paylaştıkça çoğalır demiyor mu..

Öyleyse biz dünyaya gözümüzü önce insan olarak açtığımıza göre, önce Mümin, Müslüman, Yahudi yada Hristiyan değil, önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek uygar insan olacağız.

 

Bu yazı toplam 417 defa okunmuştur

Anasayfa