Kurtulmanın Yolu Okumak Öğrenmektir

Ahmet Yenin 2021-07-24 00:05:13

Yüce Allah yarattığı kullarına karışsa bu insan görünümlü varlıklara sen siz kim oluyorsunuzda benim yarattığım ölümlü aciz kullarımı kendi zevkiniz rahatınız için öldürüyorsunuz diye bu insanlık ve ülke düşmanı zalimlere müdahale edipte onları durdurmazmı.?

Durdurur elbette. Ancak Allah yarattığı tüm kullarına oku ve kendini cahillikten ve indanlık düşmanı fetö acı örneğindeki cahil zalimlerden  kendini ve tüm insanları ve insan dostu canlıları kurtar bıyurmuştur.. 

Evet yüce Allah yaratır ama karışmaz. Karışmadığınıda  bana ait günah ve sevaplarınızla gelin gerekeni  ben yaparım, ama bana kul hakkıyla gelmeyin asla karışmam buyuyarak açıkça ifade etmiyormu?

Evet yaratıcı yüce Allah'ın yarattığı kullarına Allah'tan başkası Allah ile din ile imam ile soru soramaz. Yol ve yön gösteremez.

Gösterenler olursaki bu zavallılardan ülkede ve Ünye'de çok var.. Bu gibi kendinden başkasını düşünmeyen zavallılara kim inanır itibar eder. Tabii ki kendileri gibi cahiller okumamışlar itibar eder.

Böyle olunca bu zavallılar kendilerini fasulye gibi nimetten sayarlar günümüzde olduğu gibi. Sayıyorlar zaten. Tabbi bizim gibi okumamış, öğrenmemiş zavallılar yüzünden.

Neymiş, sen akıl sahibi insan olarak kendi kıymetini okuyup öğrenmediğin müddetçe bu insanlık ve canlı düşmanı sözde insanlar ve zalim idareciler kendi keyiflerine göre dsna kendileri müsade ettiği kadar yaşam hakkı tanırlar, aynen günümüzde olduğu gibi.

Yani Yüce Allah yarattığı hiçbit kuluna ksrışma karışmıyor. Yani seni sana bırakmış. Sen iyi olursan toplum içindeki iyileri seçer idarene getirir, huzur ve güven içerisinde insanca yaşam sürersin. Günümüzde olduğu gibi sen okumaz öğrenmezde kendi kıymetini bilmezsen  kıymet bilmeyenleri seçer hem kendin ve ailen sürünür, hemde birlikte yaşadıklarını  süründürür ve dahi öldürtürsün aynen günümüzde olduğu gibi.

Ne diyelim, nasıl diyelim. Yüce Allah'ın yarattığı kullarına eşit oranda verdiği en önemli sermaye olan aklı okuyup öğrenip kendi kıymetini bilerek kullanan kullarından olmayı nasip ve müyesser eylesin.

 

Bu yazı toplam 435 defa okunmuştur

Anasayfa