DEPREM, GAZZE, KEŞMİR, MÎRAÇ; SICAK FELÂKET, SOĞUK ARAÇ!...

Nuri Kahraman 2024-02-11 06:38:22

SVSVSZAFilistin'in ve hepimizin kâlbindeki KUDÜS ve Mescid-i Aksa ekseninde gerçekleşen İSRÂ ve MÎRAÇ mûcizesinin hâtırası olan kandilimizi, yeniden tâzelenmek, bir'ilmek, irilmek ve de topyekun dirilmek adına millet ve ümmet olarak, Gazze'nin de hicran ve içimizdeki yangısı ve de ülkemizin geçen yıl bugünlerde yaşadığı ASRIN FELÂKETİ olarak nitelenen ve 11 ilimizi kapsayan büyük depremin tâze yaralarının sancısı; tüm bunların biriktirdiği hissî, fikrî kesâfetle berâber idrâk ettik. 

BUNALAN GÖNÜLLER, DARALAN SÎNELER

Dünyânın yoğun çeşitli felâketlerle dayanılmaz hâle gelip en azından vicdânen bunaltan, rûhen daraltan atmosferi içerisinde geceyi ihyâ etmeye çalıştık. Yalvardık, yakardık, duâlar ettik; gözyaşları döktük. Rabbimiz kabûl eylesin. 

GAZZE, DOĞU TÜRKİSTAN, KEŞMİR; TÜM MAĞDURLAR

Geceyi ve getirdiği taat, itaat ve tazarrû bereketlerini, hem kendimizin, hem milletin, Gazze, Doğu Türkistan, Arakan, Keşmir başta olmak üzere tüm ümmetin kurtuluşuna, 

mahrum, mağdur ve mazlum insanlığın hidâyetine,

kötülüğü, zulmü, nefreti varlık sebebi olarak görüp dünyâyı yaşanmaz hâle getiren  siyonist misâli cânî huylu, iblis soylu, canavardan çok çok öte vahşet ruhlu sömürgen ve de kemirgen çetelerin kahr u perîşâniyetine wesîle kılmasını, gelecek mîraçları ümmet olarak Kudüs'te, Mescid-i Aksâ'da ihyâ imkânını bizlere keremen lütuf buyurmasını MEVLÂ-YI ZÜL'CELÂL'den niyâz ediyoruz.

TÜM İNSANLIK MUZDARİP

Ama gerçekten, dünyâ şu an vicdan sâhibi insanlar için çok rahatsız edici bir keyfiyette. Nitekim; sâdece müslümanlar değil, tüm insanlık, doğal içgüdüsüyle  Gazze'de olanlara çeşit çeşit şekillerde tepkisini ortaya koyuyor. 

SAVAŞ DA SAVAŞ GİBİ DEĞİL!

Vicdanlı dünyâ bundan rahatsız. Çünkü savaş, savaş gibi bir savaş değil. Ne orantı bakımından, ne insanî açıdan, ne de harp kuralları, teâmüller bakımından. Olan, resmen vahşet, resmen soykırım. 

DAHASINA KELİMELER YETMİYOR

Dahası var da ifâde edilemiyor. Bundan ötesi de var mı acabâ? Eğer varsa, onu da siyonistler îcâd ederler herhâlde. Çünkü iğrençlik, vahşet, dehşet, kalleşlik, sinsilik üretme şampiyonluğu onlarda. Rabbimiz insanlığı bunların elinden kurtarsın, şerrinden korusun. Bunlar böyle gelmiş böyle gidiyorlar. İnşâllâh haklarından gelme şerefini Rabbimiz yine bize lûtfeder.

YAZMAK, KIZMAK; OYUNU BOZMAK 

Bunları yazıyoruz; yazmak ta bir görev ve de tabiî en kolay tarafı. Lâkin yazılması, konuşulmasa nasıl bilinecek? Biz de yazılanlardan etkilenerek yazıyoruz. Meselâ şu paylaşıma bakar mısınız?

ŞEHİT ÇOK, KALDIRAN YOK, NAAŞLAR ORTADA!

Bu yazı toplam 243 defa okunmuştur

Anasayfa