Huzurla Yaşatmaktır...!

Ahmet Yenin 2021-07-16 01:27:55

İdarecilik selde, yangında, depremde ölen, kaybolan insanların yağmur durunca, felaket sona erince aheste aheste cesedine ulaşmak değil, alacağın etkin önlemler ile insanların ve insan dostu canlıların huzur ve güven içerisinde insanca yaşamalarına katkı sağlamaktır.

Yani idarecilik dünyanın olmazsa olmaz akıl sahibi en mükemmel canlısı insanı ve insan dostu canlıları şahsi çıkar uğruna öldürmek, süründürmek değil,ülkenin, Ünye'nin ve insan dostu tüm canlıların ortak ve adil çıkarını sağlayarak huzur ve güven içerisinde insan onur ve gururuna yakışır biçimde gül gibi yaşatmaktır.

İdarecilerin asli görevi benzer felaketleri önleyici tedbirleri almayıp vefatlarına kişisel hataları yüzünden sebep oldukları insanların ve insan dostu canlıların kaybolan cesetleri bulmakla değil, mensubu olduğunuz insanları ve milleti huzur ve güven içerisinde yaşatmakla öğünmektir, övünmek olmalıdır...

Yüce Allah bu millete sahip olduğu aklını okuyup öğrenerek yerinde ve zamanında kullanmayı bilen insan olmayı ve bu insanlar sayesinde devletin ve milletin ortak adil çıkarını düşünerek görevini Allah rızası için yapacak idareci seçmeyi nasip ve müyesser eylesin.

Çünkü yaratıcı yüce Allah yarttığı tüm kullarına insanı yaşatki insan ve mensubu olduğu devlet yaşasın buyurmaktadır...

Malum olduğu üzere yaratmak, yaşatmak ve can almak yüce Allah 'a aittir yarattığı ölümlü kullara değil...

Ölümlü fani olara yaratılmış tüm kulların ilk ve tek görevi huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak ve birlikte yaşadıklarını aynı minval üzere yaşatmaktır.

Allah bize akıl fikir versinde idareciler tarafından şahsi çıkarları uğruna ölüme terk edilen insanın yada insanların cesedini arayan değil, insanları ve insanların can dostlarını huzur ve güven içerisinde yaşatacak idareciler seçmeyi nasip ve müyesser eylesin.

Bu yazı toplam 423 defa okunmuştur

Anasayfa