HERKES BİR ÖĞRETMEN OLMALIDIR

Mehmet Emin Danış 2023-12-25 13:52:11

Dünyadaki gelişmeleri takip eden herkes biliyor ki; dünyayı kendi hâkimiyetleri altında tutan sömürgeci güçler toplumları şucu-bucu, sağcı-solcu gibi parçalara ayırıp biri birine kırdırıyor ve zayıflayan nokralarından kavrayıp sömürüyor.

Ve yine, dünya coğrafyasını inceleyen herkes biliyor ki; yeraltı kaynakları açısından çok zengin bir coğrafyadayız, bu nedenle de sömürgeci güçlerin hedefi konumundayız.

Bu iki paragraf kapsamında kütüphane dolusu kitaplar yazılabilir ama bu kitapların özünde anlatılacak mesaj o kadar da uzun değil.

Şöyle ki, sömürgeci hainlerin oyununa gelmemek için;

Hepimiz kendi alanımızda çalışma yapmalıyız.

Biri birimizin açıklarını kapatıp, eksiklerimizi tamamlamalıyız.

Ve, gelecekte başarılı bir ülkenin fertleri olmak için bugünkü gençlerin her birinin en az bir adet çocuk ve birer adet de ağaç yetiştirmeleri gerekiyor.

Anadoluyu güçlü bir medeniyet olarak örnek konumunda tutan başarı harcının sırrı öğretmenlikte gizlidir.

Hangi meslekle geçiniyor olursa olsun aslında herkes birer öğretmen olabilir ve olmalıdır da.

Bu nedenle toplumda kabul görmüş bütün alimlerin ortak çağrısı bütün mesleklerde usta-çırak yani öğretmen-öğrenci ilişkisinin sıkı bağlarla korunmasıdır.

Terzi terziliği, fırıncı fırıncılığı, tamirci tamirciliği  kısacası herkes mesleğini öğrenip usta olmalı ve ölmeden önce mutlaka bir çırak yetiştirmelidir. (2019)

Bu yazı toplam 345 defa okunmuştur

Anasayfa