Türkiye...!

Ahmet Yenin 2021-07-05 00:25:22

Aslında akıl sahibi ve en önemlisi akıl sağlığı yerinde hiç bir insan kendisine zorluk çıkartılmasına kendi akılsızlığı yüzünden bizim insanlarımız kadar  göz göre müsade etmez.

Ama ne yazık ki bu insani hatalar en çok bizler gibi okumayan toplumlarda  oluyor.Bu yüzden burası, güzel ülkemizi ve insanlarımızı bile bile yaptığımız bariz kişisel hatalarımızla darda ve zorda bırakarak  ister istemez güzel insanlarımız ve ülkemiz için ülke ve dünya kamuoyunda burası türkiye yani yanlışlıklar ülkesi dedirtiyoruz.

Halbuki bize düşen aklımızı doğrudan ve doğruluktan yana kullanarak burası doğruların yaşandığı ülke dedirtmektir

Tabii tüm kötülüklerin başı cehalet cahillik. Sebep milletçe  okumuyoruz. Okusak bunlar olmaz.Ülkemiz Cennet olur cennet... 

Gerek siyaseten, gerek ticareten, gerek madden gerekse manen başta kendisi ve birlikte hayatı paylaştığı insanlarıyla Atatürk Türkiye'si cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kıymetini bilmeyen insanlarımızın ısrarla kurallara uymak yerine cehaleti ve aceleciliği yüzünden yaşadıkları onlarca acıya hüzne rağmen halen daha kendi sağlık ve sıhhatleri, en önemlisi can güvenlikleri için uymak zorunda oldukları hayati kurallara uymamakta ısrar eden insanların bariz hataları inda ın kafasına vurularak bu kadar güzel anlatılır.

Tabii ülke ve insanlar olarak en büyük derdimiz  tasamız cehalet. Allah oku ey kulum oku öğren başkasının ağzına bakma diyor.

Biz halen daha Milletçe okumuyoruz ve birileri bizi döve döve, söve döve idare etsin diyoruz günümüzde olduğu gibi.

Daha ne diyelim, nasıl diyelim . Allah bize akıl fikir versin.

Sen okuyup öğrenip kendi kıymetini bilmezsen elin oğlu kafana böyle yumruğu vurarak seni süründürerek öğretir işte böyle...

Bu yazı toplam 396 defa okunmuştur

Anasayfa