ÇOCUKLAR

Ahmet Yenin 2021-06-30 00:16:33

Geleceğin umudu ana kuzusu, vatan evladındaki özgüvene bakarmısınız, kendinden ve sahibi olduğu devletinin idarecilerinden, dolayısıyla  devletinden ne kadar emin. İşte devlet başta olmak üzere bu sporcu evlat ve ailesi kendinden ne kadar emin. Bu çocuğun idarecilerine, hakka hukuka ve adalete olan güveni tam. Bizim gibi kendinden ve devletinin geleceğinden korkusu ve kuşkusu yok... 

Ülkenin ve Ünye'nin geleceğinin umudu çocuklar huzur ve güven içerisinde işte böyle yetişmeli,yetiştirilmeli ki insanlar olarak dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel akıl sahibi canlısı insan olarak kendimizden emin topyekün tüm insanlar olarak huzur içinde bir hayat sürelim,birlikte yaşamı paylaştıklarımıza da aynı minval üzere hayat sürdürelim. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sporun her branşının yapılmasını ve başarı elde edilmesini Türk milletine tavsiye etmiştir.

Atatürk, genç nesilin bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi bir konumda olmasını istemiş, bu uğurda spor faaliyetlerine ve sporculara çok büyük değer vermişti. Atatürk, bir sporcuda yalnızca beden gücü ve yetenek değil, tüm bunların yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını talep etmiş ve bu düşüncesini de; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözleriyle dile getirmişti.

Geleceğimizin umudu çocuklar böyle yetiştirilmeli ki mensubu olduğu ülkesi ve insanları devletin temel taşı olan aileleri  kendileri,evlatları ve ülkesiyle onur ve gurur duysunlar.

Bu yazı toplam 397 defa okunmuştur

Anasayfa