EVLENMEK

Ahmet Yenin 2023-04-17 17:21:47

Yüce Allah’ın yarattığı insan fani dünyaya gözlerini insan olarak açar. Bu yüzden akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde Allah’ın OKU buyruğu gereği okumuş, öğrenmiş, ilim bilim sanat tahsil etmiş kendini değiştirmiş, aklını geliştirmiş düşünerek yaşayan insan, insana önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olacaksın der. İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanın dünyaya gözünü açtığı ülke hangi dine mensup ise o dinde en mükemmel insandır.  Çünkü Yüce Allah’ın yarattığı akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde insan dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır ve insan olduğu için düşünerek sorarak, sorgulayarak yaşamakla mükellef en mükemmel donanıma sahip canlıdır.  Akıl sahibi canlı olan insan ne iş yaparsa yapsın düşünerek, planlayarak, programlayarak yapar. Yaptığı işten sağlıklı sonuç alması için planlayarak ve programlayarak yapmakla yükümlüdür. Bu yüzden de insanın akıl sahibi en mükemmel donanıma sahip insan olması düşünerek, taşınarak, sorarak, sorgulayarak yaşamasını gerektirir.

Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde düşünerek yaşayan tüm insanlar önce insan olacaksın der. Çünkü her insan fani dünyaya gözlerini Müslüman, Hristiyan ya da Yahudi olarak değil insan olarak açar. Ve hiçbir zaman hiçbir insan tabi okumuş, öğrenmiş kendini değiştirmiş aklını geliştirmiş hiçbir insan aynı yanlışa iki kez imza atmaz. Beşer şaşar yaratılmış olmasına rağmen hiçbir insan iki kez aynı hatayı yapmaz. Yapıyorsa akıldan eksiktir.

Evet, sözün özü, önce iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan olacağız göçmen kardeşlerimiz gibi. Yazar Murat Demirocak kardeşimiz incelemiş araştırmış ve toplumun özünden kopmadan huzur ve güven içerisinde insanca yaşaması için okumuş, incelemiş, araştırmış öğrenmiş ve “Bir Göçmen Yazısı” başlığı altında insanlığın hayırlı ve huzurlu ve güvenli bir şekilde devam etmesi için kaleme aldığı makalesini buyurun okuyun, okutun ve sağlıklı nesillerin devamına katkı sağlayın saygıdeğer insanlar, okurlar ve birlikte yaşadığımız Ünyeliler. İnsan odaklı her şeyi yapmak zor ama inanın yıkmak çok kolay. İnsanın sağlıklı bir şekilde devam ettirmek de insanı özünden koparmakta kolay. Şeytana uydum diyerek insanları ortaya atacağınız fitnelikler ile özünden koparabilirsiniz. Acı örnekleri çoktur ülkede ve dünyada özellikle Allah ile din ile iman ile insanları aldatan insanlık düşmanları için çok kolaydır insanları yoldan çıkarmak hayatlarını allak bullak etmek. İnsanı insanlıktan çıkarmak isteyen sözde insanların tek sermayesi yalandır. Yalana sadece kendileri de yalancı olanlar kanar. İki günlük fani dünyada huzur ve güven içerisinde hep beraber omuz omuza huzur ve güven içerisinde yaşamak istiyorsak önce ahlaklı ve vicdanlı insan olup düşünerek yaşayacağız bozulmadan yaşayan göçmen kardeşlerimiz gibi. Bu noktada devletimizin de insanlığın bozulmadan devam etmesini temin için devletin temel taşı olan aile yapısını korumak ve kollamak için bilimsel temele dayalı nüfus planlaması uygulamasını asla değiştirilemez ilgili maddesiyle anayasaya koymalıdır.

 Bir göçmenin yazısı

Biz yoğurda goyurt, çökeleğe işimik, anneye ana, babaya buba, çocuğa gızan, öğretmene muallim deriz.

Biz büyükleri saygıyla, küçükleri sevgiyle sahipleniriz. Akrabamızla evlenmeyiz, kimseye kötü gözle bakmayız! Biz göçmeniz. Horonu sırayla oynar, dostluğu ölesiye sahipleniriz. Bizim kadınlarımız asker de olmuştur, asker de beklemiştir. Anne de olmuştur, çalışmış kariyer de yapmıştır. Tütün de dikmiştir, tütün de dizmiştir. Tavuk da bakmıştır, hindi de gütmüştür. Kopreseye de gitmiştir, panayırda da gezmiştir.

Biz eğitimin evde başladığını bilen insanlarız. Bizde emanete hıyanetlik olmaz. Sözümüz senet yerine geçer. Misafirimize ipek yorgan örter altına da çatmalı kaba döşek sereriz.

Biz Bulgaristan göçmenleriyiz.

Türkoğlu Türk’üz!

Kimseden dilenmeyiz, üretkeniz, çok çalışkanız!

Atatürkçüyüz!

Bize aç gelen tok gider, ıslak gelen kuru gider. Örf ve adetlerimiz son derece mükemmeldir. Hiç değilse bi kahve ikram ederiz.

Göçmeniz derken başımız yukarıda gururla söyleriz.

 

Bu yazı toplam 794 defa okunmuştur

Anasayfa