“OKU”

Ahmet Yenin 2023-04-06 08:51:44

Yüce Allah Akıl verip bomboş, cahil olarak yarattığı tüm kullarına insanlığın en büyük baş belası cahillikten, cahil insanlardan kurtulup hep beraber huzur ve güven içerisinde insanca yaşamaları için “OKU” Ey kulum “OKU” diye boşuna emir vermemiş. 

Okuyan öğrenen insan düşünür, sorar, sorgular ve ne yapacağına nasıl yapacağına bundan sonra karar verir. 

Okumayan öğrenmeyen insanda akıl sahibi olmasına rağmen okumadığı, öğrenmediği kendini değiştirmediği ve aklını geliştirmediği için kendi aklına, bilgisine  göre değil, başkalarının aklına ve başkalarının ağzından duyduklarına ve öğrendiklerine göre sahip olduğu kulaktan dolma bilgiler ile atalarımız demiş ya “sokma akıl yedi adım gider “diye, kulaktan duyma bilgiler kısa sürede unutulacağı için öğrendiklerini bırakın yedi adımı iki adım gittikten sonra unutarak ve düşünmeden hareket ederek çokça suç işler, çokça kul hakkı yiyerek bol bol günah işler. 

İki günlük fani dünyaya gözlerini cahil olarak açan ve büyüdükçe konuşup yavaş yavaş kendine gelen akıl sağlığı yerinde hiçbir insan dünyaya geldiği gibi cahil kalıp cahil yaşamak istemez. Akıl sağlığı yerinde insan, cahilliğin cahilin toplumda yeri olmadığını bilir. Ve bu yüzden evlatları başta olmak üzere eş dost ve akrabalarının okuyup öğrenerek cahillikten kurtulmasını ister.

İnsanın cahil kalmasını, kendinden başkasını düşünmeyen insan ve idareci ister. Çünkü kendinden başkasını düşünmeyen insanın ve idarecinin yattığı yerden rahat geçinebilmek için istediği gibi kullanabileceği cahil insana ihtiyacı var. Bu yüzden bu hazırcılar insanı istediği gibi kullanmak için insanın cahil kalmasını ister. 

Çünkü onun istediği gibi kullanabileceği köleye ihtiyacı var..

Herkesi, hepimizi ve âlemi yaratan yüce Allah insanlığın en büyük baş belası, insan odaklı tüm kötülüklerin başı cehalettir, cahilliktir, cahil kalmış ya da kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkı tanımayan seçilmiş ve atanmış bencil sevk ve idareciler yüzünden cahil bırakılmış insanlardır.

Cahil insan düşünmeden yaşar. Düşünmeden yaşayan insan hayata dair çok hata yapar. Ülke ve tüm dünya insanları ne çekiyorsa, cahil insanlar ve idareciler yüzünden çekiyor.

Sözün özü, ölüm var. Ölümden kaçış kurtuluş yok. Ne kadar yaşarsan yaşa,ister bey paşa olarak, ister fakir yoksul olarak yaşa, sonuçta öleceksin. Bizden önceki akıl sağlığı yerinde insanlar gibi bizlerde gün gelip öleceğimize göre ,okuyup öğrenerek düşünerek birbirimize faydalı olarak  yaşayıp ebediyete birbirimize faydalı olarak göçelim. Arkamızdan kötü insandı, denilip lanetle değil, iyi ve topluma faydalı insandı denilerek hayır dua edilerek anılalım. Bu yüzden Yüce Allah yarattığı hiçbir kulunu akıl sağlığı ile imtihan etmesin…Yüce Allah hiçbir kulunu akıldan yoksun bırakıp ele güne muhtaç etmesin.

Bu yazı toplam 768 defa okunmuştur

Anasayfa