Düşünmeden Yaşayan İnsanlar Sürünür…

Ahmet Yenin 2023-03-10 09:08:16

En önemli sermayesi olan aklı olup okuyarak geliştirmeyen insan düşünmeden yaşadığı ve yaşayacağı için günümüzde olduğu gibi ne akar nede kokar, yaşadığını zannederek resmen sürünür.

İnsanı iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı, düşünerek yaşayan insan yapan aklıdır...

İnsandan Aklı aldın mı geriye insanın Posası kalır…

İnsandan insanca yararlanmak istiyorsan insanı okutup, öğretecek ve eğiteceksin.

Okumak sadece yüzüne okuyup anlamadan geçmek değil, Okumak okuduğunu anlayıp hayatına uyarlamak demektir. Okuduğunu anlamak için okuyup öğrenerek, ilim, bilim sanat tahsil ederek kendini değiştirecek, en önemli sermayen olan aklını geliştireceksin.

İnsanın okuyup öğrenmesi, kendisinin değişmesi, aklının gelişmesi düşünerek yaşamasını sağlar.

Düşünerek yaşayan insanlar ekmeğini yediği ve rızkını kazandığı işini en mükemmel şekilde yaptıkları için mensubu olduğu ülkeleri huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürür.

Okuyup öğrenmemiş, kendisini değiştirmemiş, en önemli sermayesi olan aklını daha çok okuyarak geliştirmemiş insanlar ve ülkeleri düşünmeden yaşadıkları, üretmeden hazırı tükettikleri için ustanın işverene binanın temeline binanın güvenilir olması için gerekli olan demiri çimentoyu bihakkın koymak yerine, günümüzdeki çoğunluk işveren ve müteahhitler gibi üç kuruş fazla kazanacağım, bir daire fazla çıkaracağım diye videodaki ustanın dediği gibi haram ve yalan koyarsan en ufak sarsıntıda yerle yeksan olmakla kalmayıp onlarca cana sebep olacağın gibi kendinde yaptığın binanın altında kalarak yok olur gidersin ya da belli bir süreliğine şansın yaver giderde hayatta kalırsan sürünürsün bizim gibi…

Bu yazı toplam 741 defa okunmuştur

Anasayfa