Varlık Sebebimiz Kadına Dokunulmazdı…

Ahmet Yenin 2023-02-27 00:19:48

Yüce Allah insanlığın devamı için akıl vererek yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun kadın ve erkek bir bütünün iki yarısıdır. Kadın ve erkekten biri olmazsa sadece diğeri değil insan diye bir varlık yoktur… Bu yüzden yüce Allah’ın yarattığı tüm dişi canlılar nesillerinin devam için erkeklere oranlar özeldir, çokta önemlidir. Kadın ve erkek arasındaki bu özel ve önemli farkı akıl sahibi canlılardan erkeğin idrak ederek bilinçli yaşaması için kadının insan neslini doğurarak çoğaltma özelliği olduğu için erkekler tarafından titizlikle korunma hakları vardır. Bu hak yüce Allah’ın yarattığı tüm canlılara tanıdığı kutsal yaşama hakkıdır. Kadın erkeğe oranla bu haktan hem erkekler tarafından hem de yasalar tarafından doğal olarak koruma altındadır.

Tabii yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı canlıları ölmek öldürmek pahasına korumak doğru değil… Çünkü yarattığı kullarını Allah yarattığı gibi, yarattığı ölümlü kulları aracılığı ile kişileri eceliyle, vakti saati geldiğinde ebediyete gönderir ve göndermelidir. Bu olayın vuku bulmasında araya insan girer ise insanlar birbirlerine husumet besler. Bu yüzden Allah’ın yarattığına inandığımız insanlar başta olmak üzere tüm canlıların canını Allah alsın. Biz ölümlü yaratılmış akıl sağlığı yerinde fani insanlar olarak Allah verdi, Allah aldı der birbirimiz karşı husumet beslemeden gül gibi yaşar gideriz.

Tabii insanlıkta öyle konuşulduğu gibi geçmişten günümüze kolay değişmedi kolayda gelişmedi. Allah bu yüzden yarattığı tüm insanlara “OKU” öğren, insanlık için en büyük baş belası cehaletten, cahillikten kurtul, birlikte yaşadıklarının da okuyarak kurtulmalarına vesile ol buyurdu.

Okumadan öğrenme insan olarak değişme ve aklımızı geliştirme şansımız yok.Bu yüzden akıl sağlığı yerinde tüm insanlar okuyup öğrenecek ilim, bilim sanat tahsil ederek kendilerini değiştirip aklını geliştirerek, mensubu oldukları ülkeleri daha çağdaş ülkeler seviyesine yükseltecekler ki dün, bugün ve halen daha dert yandığımız insan odaklı olumsuzluklardan topyekûn ülke Ünye ve dünya insanları olarak kurtulalım ve hep beraber huzur ve güven içerisinde yaşayalım…

Tabii huzur ve güven içerisinde yaşamanın ana kuralının varlık sebebimiz kadına ayrı bir önem vermekten geçtiğini de asla unutmayalım. Ama yine de kadına geçmişten günümüze ne ve nasıl değer verildiğine hep beraber göz atalım.

Her ne kadar eski Türklerde kadına kıza karşı insanlar tarafından yapılan haksızlıkta yapan derhal öldürülerek cezalandırılsa da, bu Eski Türklerde bir kızı taciz edenin gözüne mil çekilirdi, tecavüz eden ise öldürüldü, Türk kızının kendini koruma hakkı vardı, Ayrıca devleti yöneten Kaan tarafından Türk kızının şerefi töre ve yasalarla korunmaktaydı, Bu yüzden kimse Türk kızına yanlış yapamazdı, Cengiz han ve Timur zamanında, balkanlardan Çin Seddine kadar tek başına bir kadın gidecek olsa, kimse yan gözle bakamazdı, O derece katı keskin kanunlar vardı, ve kadına dokunulmazdı.. Alıntıdır

Bu yazı toplam 746 defa okunmuştur

Anasayfa