HAYIR

Ahmet Yenin 2023-02-17 08:10:49

Garip Balıkesirli amca gibi sizlerde umre için biriktirdiğiniz paranızı depremzedelere gönderseniz daha hayırlı ve daha makbul olmaz mı…!

Ülkenizde on il,yaklaşık 14 milyon insan deprem felaketiyle aç açık karda kışta dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesi verirken Siz kabilece Umreye gitmeyi içinize sindirebiliyor musunuz Allah aşkına..

Kendinden başkasını düşünmeyenler komşunuz yardıma ihtiyaç duyar iken siz tok yatmayı ve üstüne üstlük umreye dahi gitmeyi kendinize ve ailelerinize yakıştırabilirsiniz. Para sizin,nasıl kazandınız ise öyle harcarsınız. Kimse sizin paranıza karışma hakkına sahip değil.Paranızı istediğiniz yere harcayabilirsiniz.

Ancak bir gerçek var oda, paranızı nasıl kazandığınızı sizler bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz..

Para nerede nasıl kazanılmış ise o yolda harcanır. Çünkü yaratan yüce Allah ve siz Umreciler parayı nasıl kazandığınızı ve nereye harcayacağınızı bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz.

Bu yüzden o parayı depremzedeler mi yoksa umreye mi harcayacağınıza siz umreciler çok daha iyi karar verisiniz.

Ancak yüce Allah yarattığı kullarından hangilerinin nerede nasıl para kazandığını kazanlardan çok daha iyi bilir ve ona göre de nerede harcamaları gerektiğine izin verir. Allah Umrecilerin parasını depremzedelere nasip etse onlar umreye gidemez.

Ama bu toplumda hep beraber yaşıyoruz. Birbirimize mutlak surette ihtiyacımız olur. En azından Cenaze tek kişiyle taşınmıyor. Yaşadığımız müddetçe mutlak surette Yolumuz birbirimize düşer. Bir birimizin yardımına ihtiyaç duyarız.

Kısacası düşmez kalkmaz Bir tek yüce Allah’tır.Kimin başına nerede ne zaman ne geleceği belli olmaz,olmuyor işte deprem felaketi, uykuda yakaladı onlarca insanımızı.

Siz umrecilerde bu hayat gerçeğini bilerek yaşamalısınız. Ve umreye harcayacağınız parayı Balıkesirli beyefendi gibi Depremzedelere yardım olarak göndermeniz daha iyi yatırım olabilir. Bu yüzden bizler siz umrecilere umre paranızın depremzedelere daha yararlı olacağını öneriyoruz.

Gerçi sosyal medyada resminizi gören 40 dolayında seveniniz,eşiniz dostunuz tanıyanınız sizlere hayırlı ve uğur olsun umre yolculuğunuz diye yorum yapmış olsun herkes aynı düşünecek diye bir şart yok…

Ülkemizin 10 ili ve ilçelerinde ki onlarca insan 06 Şubat 2023 gece sabaha karşı saat 04.47 sularında yaşadıkları feci deprem felaketiyle karakış ayında kar fırtına içerisinde dondurucu soğukta enkaz altında kalıp feci şekilde vefat edenlerin dışındaki insanlar acı ve ıstırap içerisinde aç açık sefil dünyadan bihaber vaziyette nerede olduklarını dahi bilmeden son sekiz gündür ve halen daha dünyanın dört bir yanından yardım için gelen dili,dini ırkı rengi fark etmez tüm insanların gece gündüz demeyip canhıraş yaptıkları çalışmalar ile kurtarılmayı bekleyen insanlarımıza yardım eder iken,siz kabilece Umreye gidiyoruz diyerek boy boy resim çektirip sosyal medya üzerinden sadece cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletimize ve aziz milletimize değil, tüm dünyaya ve dünya ve insanlarına servis etmekten ziyade komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen yüce Allah’ın ölümlü kulları olarak ülke ve insanlar ne yapacaklarını bilemez durumda insanlara yardım etmek için koştururken sizin içiniz acımıyor mu vicdanınız sızlamıyor mu, daha doğrusu tüm dünya ağlarken siz topluca umreye gidiyoruz boy boy poz vermeye üzülmüyor musunuz..?

Bu yazı toplam 705 defa okunmuştur

Anasayfa