SUÇLU

Ahmet Yenin 2023-02-11 08:05:44

Felaketin Suçlusu Cahil İnsanlar Değil, Cahil İdareciler... 

Ülke ve insanlar olarak dün, bugün ve halen daha çektiğimiz çilenin yegane sebebi  cahil insanlar değil,büyük umutlarla adil çalışacaklar diye  bu güzel insanların seçerek görev ve yetki verdiği kendinden başkasını düşünmeyen cahil ve bencil idareciler... 

Tekrar Ediyoruz Yüce Allah akıl verip yaratır, yaşama iradesini Yarattıklarına bıraktığı için  yarattıklarının hayatına asla karışmaz. Bana kula hakkıyla gelmeyin karışmam buyurarak karışmadığı ı açık açık beyan ediyor. 

Yüce Yüce Allah yarattığı kullarına karışsa bütün kullarını felaket öncesi derin uykudan uyandırıp daha güvenli bir alanda toplar feci şekilde ölüme terk etmez.

Tekrar ediyoruz, 500 kişilik uçağın havada pilotu uyudu, Allah yarattığı kuluna karışsa  pilotu uyandırır ve uçağı sağ salim alana indirir.

Tekrar ediyoruz akıl sağlığı yerinde insanlar, okurlar ve Ünyeliler, yüce Allah yarattığı kullarının hayatına karışsa 6 yaşında dünyadan bihaber ana kuzusunun önünde diz çöken insanlık müsveddesini oracıkta taş kesmez mi...

Bu yüzden siz siz olun Yüce Allah'ın insanlığın en büyük baş belası cehaletten kurtulup hep beraber huzur ve güven içerisinde insanca yaşamak ve yaşatmak için okuyun öğrenin ilim bilim sanat tahsil ederek kendinizi değiştirin aklınızı grliştirin ve düşünerek yaşayıp cahil idarecileri Debletin izi ve, siz idare etmesi için seçerek görev  ve yetki vermeyin. Ülkemizde olduğu gibi  cahil idarecilere görev ve yetki Verirseniz işte acı soucuna içiniz kan ağlasada görüldüğü gibi çaresiz  katlanırsınız. Allah yarattığı hiç bir kulunu akıl sağlığı ile tşhan etmesin... 

Yüce Allah'ın akıl vererek yarattığı, ancak okuyup öğrenerek kendini değiştirmiş ve dolayısıyla en önemli sermayesi olan aklını geliştirmiş, akıl sağlığı yerinde insanlar, okurlar ve birlikte yaşadığımız Ünyeliler, Allah rızası için düşünerek söyleyin tüm dünyanın gördüğü çöken binalarda Kullanılan betona bak, içerisindeki demire bak....

 Buradaki eksikliği görüp anlamak için illa İnşaat mühendisi olmanıza olmamıza gerek yok olmamalı. Olay ortada.

Onlarca insan  dünyada mekan Ahrette iman anlayışıyla güç bela sahip olduğu evi insanların mezarı oldu. Bu çok manidar. Burayı çok iyi değerlendir ey insanoğlu.

Ülke, ve tüm insanlar olarak dün, bugün ve halen daha benzer depremleri defalarca yaşadığımız halde sade vatandaşlarımızdan ziyade seçerek görev ve yetki verdiğimiz idarecilerin ibret almamaları sonucu bunca insanımızı ve binalarımız kaybettik.

Ülke Ünye ve insanlar olarak yaşadığımız Acıların felaketin tek sebebi var cehalet ve aç gözlülük...

Allah bize millet olarak akıl fikir versin. Ve hepimiz Yüce Allah'ın oku buyruğu gereği okuyup öğrenelim ve başkalarının salyalı ağzına bakarak bizi kurtarmasını beklemeyelim.

Kendinden başkasını düşünmeyen Başkaları insanı böyle koruyor işte.

Bu yazı toplam 735 defa okunmuştur

Anasayfa