Tilki Eti Helaldir…

Ahmet Yenin 2023-01-20 08:00:59

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde olup yinede okuyup öğrenmedikleri, ilim, bilim ve sanat tahsil ederekkendilerini değiştirmedikleri ve en önemli sermayesi olan aklını geliştirmeyip çalıyor ama çalışıyorlar diye kiraya vermiş olan saygıdeğer okurlar, insanlar ve sizlerle yazar Murat Demirocak kardeşimizin ”Tilki yavrusuna öğüt veriyor;”başlığı altında kaleme aldığı makalesini okuyup, anlayıp kendilerine çeki düzen vermek isteyen insanlarımıza karınca kararınca insani katkımız olsun diye paylaşalım istedik.

Tilki yavrusuna öğüt veriyor;

-Yavrum, bütün bağlardaki üzümlerden yiyebilirsin.

Sadece köyün hocasına ait üzümler hariç…

Hatta aç kalsan bile aklına bile getirme.

Yavru tilki sormuş;

-Neden o bağın üzümleri zehirli mi?

-Hayır çocuğum. Eğer molla bağından üzüm yediğimizi anlarsa yarın” tilki eti helaldir.” Diye fetva verir ve neslimizi yok eder.

Gücü, insanların cehaleti üzerine kurulmuş toplumlara hiçbir zaman BULŞAMA.

Evet yüce Allah yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanlara, insanlığın en büyük baş belası cahilliktir, cahil insanlardır.Çünkü insan dünyaya gözlerini kör kütük cahil olarak açar.Bu yüzden de yüce Allah yarattığı tüm kullarının okuyup öğrenerek cahillikten kurtulmaları ve birlikte yaşam sürdüğü insanlarında cahillikten kurtulmalarına katkı sağlamaları için insanlığın anayasası, rehberimiz kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerimi indirdi. Ve bu yüzden de tüm kullarına okuyun öğrenin cahillikten kurtulun, birlikte yaşam sürdüğünüz insanları da tilkinin yavrusuna öğretmeye kalktığı gibi cahillikten kurtararak hep beraber huzur ve güven içerisinde hayat yaşayın ve yaşatın buyurdu.

Neymiş aziz insanlar, okuyup öğrenirseniz insanlığın en büyük baş belası cahillikten kurtulur, iki günlük fani dünyada huzur ve güven içerisinde yaşar ve birlikte yaşadıklarınızı da aynı minval üzere yaşatırsınız.

Yok, hayır Okumaz öğrenmez de günümüz ülkesinde olduğu gibi ekmek elden su gölden yanlış anlayışıyla cahilliği hazırcılığı, seçerseniz cahil insanların seçerek görev ve yetki verdiği Allah, din, iman ve insanlık düşmanı bencil idarecilerin elinde köle olup sürünerek yaşamaya devam edersiniz günümüz ülkesinde ve dünyasında olduğu gibi…

Bu yazı toplam 530 defa okunmuştur

Anasayfa