Allah’ın Karışmadığı Yaşam Hakkına Ölümlü Kul Karışamaz

Ahmet Yenin 2023-01-11 08:13:00

İnsanlığın anayasası ve hayat rehberi olarak yüce Allah’ın indirdiği kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’de bana ait tüm kusurlarınızla gelin, gerekeni yaparım, kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyurarak akıl verip yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun kutsal yaşam hakkını kullarının hür iradesine bırakan yüce Allah’ın karışmadığı kutsal yaşam hakkına, yarattığı ölümlü fani kullardan yüce Allah’ın elçisi dahil hiçbir ölümlü kul karışamaz.

Buyurun okuyun, okutun bu konuda imam hatip kökenli Prof. Dr. Yasin Ceylan ne Hoca ne diyor bakın izleyin ve kendinize çeki düzen verip Allah ve kutsal dinimiz İslam ile kulların kutsal yaşama hakkına dil uzatarak saf ve temiz kalpli insanlarımızın kafasını karıştırıp bulanık suda balık avlamaya kalkmaktan vazgeçin.

Çünkü herkesi hepimizi ve alemi yaratan yüce Allah bana ait kusurlarınızla gelin, gerekeni yaparım ama, kul hakkıyla gelmeyin karışmam buyurarak kutsal yaşam hakkını kullarının hür iradesine bıraktığını, kendileri gibi ölümlü kulların hiç bir kukla Allah adına hesap sorma haklarının olmadığını  bir kez de Ceylan hocadan dinleyin. 

ODTÜ öğretim üyesi, Felsefe Profesörü Yasin Ceylan, Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını yanıtlıyor. 

Ceylan’ın bir özelliği de imam hatip lisesi mezunu olması.

Söz gençliğe geliyor. 

Prof. Ceylan bir soruya cevaben başarılı gençlik yerine dindar gençlik yetiştirmenin doğru olmadığını söylüyor ve sebebini şöyle izah ediyor:

“Çünkü Müslüman, dünya mutluluğu peşinde değildir, öbür dünya mutluluğu peşindedir. İmam hatipte okudum, medreseden geliyorum, İslam’ın öngördüğü dünya, öbür dünyaya yatırımdır, buraya geçici bakar. Dünya mutluğu ikinci plandadır, asıl mutluluk ertelenmiş mutluluktur. Bir insanın zihninde bu varken neden bu dünyada bu kadar başarılı olsun? Yatırımı öbür tarafadır. İslam’ın Batı tipi bir medeniyet kurma ideali yoktur, ihtimali de yoktur. Batı medeniyetinde, bilim, sanat, edebiyat, refah, neşe, şiir falan var. İslam böyle bir toplum öngörmüyor. Ben de iddia ediyorum ki dünya mutluluğu olmadan başarı olmaz, dünya mutluluğu olmadan ahlak da olmaz. Mutsuz insan ahlaklı olamaz, sevemez. Mutsuzlar arasında dayanışma da olamaz.

Ya o insanlar ahrete çalıştıkları için mutlularsa?

İnsan tabiatına aykırıdır, insan tabiatı bu dünyaya yönelik mutluluk ister. Dünyasını mükemmelleştirmeyen insan kim olursa olsun mutsuzdur.”

Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur

Anasayfa