OKUMAK

Ahmet Yenin 2022-12-30 07:48:10

Herkes hepimiz Allah ne verirse hayırlısını versin der ve deriz... Allah eş de verse, Evlat da verse hayırlısını versin deriz doğal olarak.

Tabi yaratılmış insanların başına gelen olumsuzlukların tümünü Allah vermez.Ama bizlerin yanlış yönlendirilmesine sebep olan  insanlarda var her ülkede olduğu gibi ülkemizde de.

Ülkede ve dünyada yaşanan insan oda klı tüm olumlu olumsuzlukların temelinde yine olumsuz düşünerek yaşayan insan görünümlü varlıklar var.

Sözün özü, insan odaklı tüm olumsuzlukları, yine insan odaklı devlet olarak kurulmuş olan  ve insan odaklı olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve her insanın hayatını düzenlemek ve insan odaklı olumsuzlukları gidermek için kurulmuştur insanlar tarafından...

B az nkın üstünde hayata veda eden insanlar n evladının da hayırsız evlatları olabilir. Ama o ülkede özde devlet var ise özde dede devlet özde devlet adamlarına idare ediliyorsa bu bank üstünde geçirdiği kalp krizi sonucu ölen babayı devlet ölmeden bulur ve gereğini yapardı. Yani hayırlı eş hayırlı evlat yoksa hayırlı devlet kendini gösterecek bu ve benzeri durumlarda ve devletin sahibi olan bu babayı ölmeden önce görüp gerekeni evlatlarından daha büyük özveride bulunarak sadece ülkeye değil tüm dünyaya ve dünya insanlarına göstererek işte hayırlı devlet budur böyle olmalıdır dedirtecek.

Hayırlı eş ve evlat olmasa dahi hayırlı devlet olup bank üstünde hayatını kaybeden baba yada insan evlatlarına devlet kendisi sahip çıkarak devletin sahibi insanların sahipsiz olmadıklarını sadece Türkiye'ye değil, tüm dünya ülkelerine ve insanlarına gösterecek...

Tabii saydığımız ve söylediğimiz bütün bu insani güzellikleri yine devletlerin asıl sahibi olan insanların kendisi göstermesi gereklidir.

Nasıl olacak bu iş. Tabii okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek insanın kendi kendisini geliştirip değiştirerek olacak.

Okumadan öğrenme, iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insan olma şansımız yok...

İyi ve güzel ahlaklı vicdanlı insan olmadan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı devlet kurma ve yönetme şansımız olmaz günümüzde olduğu gibi.

İnsan odaklı tüm olumlu ve olumsuzlukların temelinde yine insan vardır. İnsan iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı olarak yetişme miş yetiştirilmiş ise o insanlardan da o insanların oluşturdukları devletlerden de hiç bir insana ve insan dostu canlıya hayırlı ve uğurlu hizmet verilmez. Verilmiyor görüldüğü gibi.Ne ülkemizde  nede dünyada, özellikle de Müslüman  geçinenlerin yaşadıkları coğrafyada...

İnsanlar sahip oldukları aklını iyi yönde kullanmadıkları müddetçe insanlarda dolayısıyla insanların kurup idare ettikleri devletlerde insani özellikler ve güzellikler olmaz...

Sıkıntı cehalet cahillik. Cahillikten nasıl kurtulacak bu insanlar, elbette okuyup öğrenerek....

Okuyalım öğrenelim ve birlikte dünyayı paylaştığımız insanlara da öğretelimki toplumda birbirimizin eksikliklerini kurduğumuz devletimiz sayesinde gidererek huzur ve güven içinde evlattan ve eşten fayda yok dedirtmeden birlikte omuz omuza  yaşayalım.

Bu yazı toplam 491 defa okunmuştur

Anasayfa