KUL

Ahmet Yenin 2022-12-19 05:22:53

Yüce Allah Yarattığı  Kullarını ve Canlıları Bilir...Bu yüzden hiçbir kuluna ve canlıya vötüremeyeceği yük, yüklemez bazı acımasız ölümlü aciz  kullar gibi..!

Ölümün soğuk nefesini iliklerinde hissetmeye başladığı bir sırada iyi ve güzel ahlaklı, vicdanlı örnek uygar insanlar tarafından görülüp alınarak götürüldüğü klinikte gerekli tedavisi yapılarak yeniden hayata dönen, ya da yüce Allah'ın izni keremiyle vesile olan güzel insanlar sayesinde yeniden hayata döndürülen insan dostu bu güzel canlı gibi insanoğlu da aynıdır.

Atalarımız” Kul bunalmayınca Hızır yetişmez ”der.Evet, yeter ki insanları ve canlıları ölümlü fani kul bunaltmasın.Çünkü Allah yarattığı hiçbir canlısına götüremeyeceği yükü yüklemez,bu güzel insan dostu canlıya yüklemeyip karşısına çıkardığı iyi insanlar sayesinde ueniden hayata döndürdüğü gibi.

Şansı yaver giderse ölümün ucundan döner ve yüce Allah'ın kendisine bahşettiği kalan ömrünü huzur ve güven içerisinde tamamlar.

Yüce Allah yarattığı ve bir şekilde gerek kendi ihmali, gerekse yüce Allah’ın insanların ibret almaları için vesile olan emri gereği darda ve zorda kaldıkları için kendi ihtiyaçlarını kendileri göremez duruma gelen insanlar ve insan dostu tüm canlılara, bu güzel canlıya tanıdığı hakkı ve şansı tanır.Çünkü yüce Allah ne isterseniz benden isteyin ölümlü kullarımdan değil buyururken,yarattığı hiç bir canlıya ölümlü acımasız fani kulları gibi götüremeyeceği yükü yüklemez. Yüklemeyeceğini ölümün ucundan aldığı bu güzel insan dostu canlı ile anlamak isteyen insanlarına göstermektedir.

Bu yazı toplam 462 defa okunmuştur

Anasayfa