SEVGİ, SAYGI VE GÜVEN

Ahmet Yenin 2022-12-14 08:07:25

Tarifi mümkün olmayan mutluluğun tek ilacı sevgidir,saygıdır güvendir... 

Geleceğimizin umudu çocuklarımız kendilerini güvende hissederek büyüdükleri ve büyütüldükleri müddetçe toplumda huzur ve güven duygusu hakim olur....Sevgi ve saygı bağı ile bir birine bağlı o toplum top vursan artık yıkılmaz.

Bakarmısınız güzel kızımızın doğal olarak ailesini salonda gördüğünde verdiği insani sevgi ve samimiyet,huzur,mutluluk ve güven dolu duygusal tepki.bu güzelliği bu insani duyguyu zorla yaşamanız yaşatmanız mümkün değil,bu yüreğin taa derinliklerinden gelen özde insani duygudur...Bu zorla olmaz.Kafaya top tüfek dayayarak olmaz.aynen bu kızımızın içinden geldiği gibi yüreğinin içinden gelecek..

Bakın çocuk deriz, çocuk dersiniz, ama ailesinin kendisini izlemeye geldiğini görünce yaşadığı duygu yoğunluğunu sadece sevgi göz yaşı döken evlat ile

akıl sağlığı yerinde insanlar ve ebeveynler anlar, hisseder ve doyasıya yaşar...

Geleceğimizin umudu çocuk deyip geçmeyin, geçmeyelim.

Geleceğimizin umudu çocukların büyüdüğü ve büyütüldüğü aile önemlidir.

Geleceğimizin  umudu çocuklarımız bu evladımız gibi sevgiyle, saygıyla huzur ve güven duygusunun yüksek olduğu aile içerisinde büyürse ailesi de, ülkesi de ilelebet güler.

Evlat gerekli ilgi ve alakayı ailesinden görmüyorsa,doğal olarak gülmez, o ailenin mensubu olduğu ülkesi insanları ve idarecileri de ilelebet gülmez... 

Şimdi siz siz olun bu güzel evladın ailesini yanında gördüğünde yaşadığı sevgiyi hesap edin. Bu güzel kızın sırtı yere gelir mi, gelmez, gelmeyecek. Çünkü o güzel kızın ailesi dimdik arakasında duruyor. Ailesi arkasında olan hiç bir ailenin ve evladın sırtı yere gelmez.

Siz siz olun, ilelebet huzur ve güven içerisinde gülerek yaşamak istiyorsanız geleceğimizin umudu çocuklarınıza, çocuklarımıza her daim arkalarında olduklarını sevginiz ve saygınız ile gösterin bu güzel kızımızın ailesinin gösterdiği gibi  ve ilelebet hem kendiniz ve aileniz gülsün,hemde mensubu olduğunuz ülkeniz gülsün.

Geleceğimizin umudu evladınıza,evladımıza  bu mutluluğu parayla pulla, malla mülkle asla yaşatamazsınız.Bu tarifi mümkün olmayan mutluluğun tek ilacı sevgidir,saygıdır güvendir.

Bu yazı toplam 460 defa okunmuştur

Anasayfa